As dori sa contest calificativul la evaluarea anuala deoarece acesta nu reflecta realitatea.Mentionez ca seful meu direct cu care lucrez si care cunoaste volumul si complexitatea lucrarilor mele este plecat pentru o luna din tara iar directoarea adjuncta pretinde ca stie ea foarte bine ce fac eu desi nu lucreaza direct cu mine iar din biroul ei nu poate sa-si dea seama nicidecum care sunt problemele reale cu care ma confrunt.Deoarece tonul si formulele de adresare cat si explicatiile au fost deplasate m-am hotarat sa le contest raportul. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat si daca acest act ar putea avea repercursuni asupra mea deoarece sunt niste persoane foarte orgolioase si razbunatoare.Mi s-a spus ca termenul in care pot face contestatie este de 15 zile de la data primirii, dar nu sunt sigura ca nu sunt doar 5 zile .Am semnat de primire pe data de 11.02.2011 dar raportul a fost datat cu 31.01.2011.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
Ati incercat sa faceti ceva sau ati auzit de functionari care au dat institutia in judecata sau macar au facut o contestatie?Daca nimeni nu face nimic nu se va schimba nimic vreodata. Presa a facut vreodata vreun subiect despre asta? Daca toata lumea inghite cum sa se schimbe ceva?
Te lupti cu morile de vant.Dupa parerea mea e o amagire de durata cu un rezultat nefavorabil.Din partea mea nu ar fii o mare tragedie pentru ca eu sunt la treapta 1/1,nu mai am nevoie de gradatii si nici nu sufar de elogieri,dar pentru colegele mele cred ca probabil se v-a tine cont pe viitor si la urma urmei de ce sa nu-i recunosti meritele functionarului atunci cand acesta le are.De altfel nici nu stiu daca la anul ,odata cu noua salarizare ,se v-a mai tine cont si de aceasta evaluare,pentru ca din nou vom ajunge la mana primarului si a secretarului cu noile incadrari.Oricum ce vreau eu sa scot in evidenta este faptul ca in primarii se practica inca preferintele,fie ele politice sau sexuale.Daca ii faci ochi dulci sefului desi esti un functionar ineficient ai calificativ foarte bine daca esti un functionar care face totul doar cum scrie la lege esti apreciat de superiorii de la centru dar nu esti apreciat de cei locali pentru ca nu joci cum canta ei.Au reusit si PDListii prin legile lor stupide sa destabilizeze sistemul.Acum mai mult ca niciodata se aplica deviza ,,dezbina si conduce,,sau ,,dai prostului putere,,.Sa fim sanatosi!
Poate ca ai dreptate. Sanatatea este mai importanta decat toate. Stii ce se spune:sanatatea nu este cel mai important lucru dar daca o pierzi nimic nu mai conteaza. Lucrul care mi-a venit in cap cand am vazut calificativul nu a avut legatura cu elogiile ci cu faptul ca aceste calificative ar putea fi invocate la o eventuala restructurare. Calificativul in sine probabil ca m-ar fi deranjat pe moment dar sunt lucruri mult mai importante in viata care sa merite atentia. Insa mi-e teama ca ar putea sa invoce acest calificativ in eventualitatea unei restructurari. De asta m-am agitat atat. Cat despre ochi frumosi asta cred ca este peste tot. Poate totul nu ar fi fost decat o dezamagire ca urmare a faptului ca m-am amagit sa cred ca legile au fost date sa fie si aplicate in Romania. Inca o lege care a fost data doar ca sa o admiram: e sublima dar practic e ca si cum ar lipsi cu desavarsire.