Revin asupra problemei.
Am vorbit cu un contabil si mi-a zis ceva de niste coeficienti de salariu din nu stiu ce tabel valabil pt codul muncii 2011.Si mi-a zis ca se ia in considerare suma din dreptul numarului de ore, respectiv 2 ore, cu coeficientul 2 , dar nu m-a lamurit prea bine.Intrebare:
Numarul de ore din tabelul ala nu sunt pt ore/zi?
Ce anume fac eu cu coeficeintii din tabelul ala si la ce se calcluleaza ei, si ce reprezinta sumele din dreptul numarului de ore? La nr de 2 ore am vazut ca este trecuta suma de 335 ron.Ce reprezinta suma asta si la ce foloseste ea? Datoriile la contributii nu se calculeaza la suma bruta de 63 ron(7.88 ron/ora x 8 ore/sapt) cat mi-a calculati "freeelis"?
Astept lamuriri.Multumesc
practic să inteleg ca impart 1340 la 8 ore lucrate pe luna si asta inseamna 167,5 ron.
Să inteleg că in functie de aceasta suna, 167,5 ron, se calculeaza contributiile la stat?
Eu ce salariu îi voi da pt cele 8 ore lucrate pe luna? 167,5 ron? sau cât?
lamuriti-ma va rog!
momentan sunt in cautarea unui contabil si as vrea sa stiu si eu macar niste chestii de baza inainte sa vorbesc cu el.
Multumesc
Buna seara. Detin o firma. Incepand cu luna februarie 2011 am fost nevoit sa fac un contract individual de munca cu o persoana cu studii superioare pt 2 ore pe saptamana, cat este minim permis.
Trebuie sa merg sa-mi schimb vectorul fiscal la Finante completand declaratia 010 din cate am inteles si dupa aceea trebuie sa incep sa-i platesc contributiile lunare.
Intrebarea mea este, ce suma va trebui sa-i platesc lunar acestei persoane pt contributii si ce declaratii trebuie depuse lunar in aceasta privinta ?
Îi platesc aceste contributii la salariul minim pe economie actual, adica 670 ron?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca sunt in ceață rau de tot.
Multumesc.