avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributii de plata pt contract individual de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributii de plata pt contract individual de munca cu 2 ore saptamanã

Buna seara. Detin o firma. Incepand cu luna februarie 2011 am fost nevoit sa fac un contract individual de munca cu o persoana cu studii superioare pt 2 ore pe saptamana, cat este minim permis.
Trebuie sa merg sa-mi schimb vectorul fiscal la Finante completand declaratia 010 din cate am inteles si dupa aceea trebuie sa incep sa-i platesc contributiile lunare.
Intrebarea mea este, ce suma va trebui sa-i platesc lunar acestei persoane pt contributii si ce declaratii trebuie depuse lunar in aceasta privinta ?
Îi platesc aceste contributii la salariul minim pe economie actual, adica 670 ron?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca sunt in ceață rau de tot.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 20 Februarie 2011
Salariul minim ptr.studii superioare este 1340-lunar.Divizi aceata suma la nr.de ore care lucreaza lunar.Cit priveste contributiile ce le aveti de plata ,sunt toate cele ce privesc contractul individual de munca(si sunt destule!!)Si asta nu e tot-suma calculata astfel trebuie sa o divizi la buget.statului si la buget.fond.speciale.Ptr.inceput ti-as recomanda sa consulti un contabil ca sunt prea multe procente de calculat(atit retineri ale salariatului cit si partea societatii),apoi pastrezi sumele lunar pina ce intervine o alta modificare. Cit priveste declaratiile lunare-raminem doar cu decl 112!!din fericire (inainte erau altele 3)Mult succes!!
practic să inteleg ca impart 1340 la 8 ore lucrate pe luna si asta inseamna 167,5 ron.
Să inteleg că in functie de aceasta suna, 167,5 ron, se calculeaza contributiile la stat?
Eu ce salariu îi voi da pt cele 8 ore lucrate pe luna? 167,5 ron? sau cât?
lamuriti-ma va rog!
momentan sunt in cautarea unui contabil si as vrea sa stiu si eu macar niste chestii de baza inainte sa vorbesc cu el.
Multumesc
pitirut a scris:

Salariul minim ptr.studii superioare este 1340-lunar......

De unde ati scos acest salariu, atata timp cat Ministerul Muncii sustine ca nu mai exista CCMN ?

@ darius10
Daca luati in calcul alariul de 1340 lei inseamna ca trebuie sa-i platiti un salariul brut in valoare de 7,88 lei/ora.
Lucrand numai 8 ore , va fi remunerat cu o suma bruta in valoare de 63 lei la care se vor opri si achita contributiile catre bugetul de stat.

Un calcul al contributiilor il gasiti aici
[ link extern ]
multumesc pt lamuriri
Revin asupra problemei.
Am vorbit cu un contabil si mi-a zis ceva de niste coeficienti de salariu din nu stiu ce tabel valabil pt codul muncii 2011.Si mi-a zis ca se ia in considerare suma din dreptul numarului de ore, respectiv 2 ore, cu coeficientul 2 , dar nu m-a lamurit prea bine.Intrebare:
Numarul de ore din tabelul ala nu sunt pt ore/zi?
Ce anume fac eu cu coeficeintii din tabelul ala si la ce se calcluleaza ei, si ce reprezinta sumele din dreptul numarului de ore? La nr de 2 ore am vazut ca este trecuta suma de 335 ron.Ce reprezinta suma asta si la ce foloseste ea? Datoriile la contributii nu se calculeaza la suma bruta de 63 ron(7.88 ron/ora x 8 ore/sapt) cat mi-a calculati "freeelis"?
Astept lamuriri.Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
darius10, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu minim garantat pentru persoane cu studii superioare AncaDDD AncaDDD Buna ziua, Sunt foarte nelamurita intr-o problema si poate ma ajuta cineva. Sunt angajata pe un slariu net de 973 ron. Stiu clar ca salariul minim net ... (vezi toată discuția)
Care e salariul minim la privat pentru studii superioare? hgabi hgabi Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine, trebuie sa angajez o persoana pe un post care necesita studii superioare. Mentionez ca sunt un angajator privat. ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza orele suplimentare? Xenia1 Xenia1 Aproape in fiecare luna mi se aduna cateva ore suplimentare. Din cate stiu, plata acestor ore nu este impozitata, se plateste 100% din salariul net. Asa e, sau ... (vezi toată discuția)