avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributii de plata pt contract individual de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributii de plata pt contract individual de munca cu 2 ore saptamanã

Buna seara. Detin o firma. Incepand cu luna februarie 2011 am fost nevoit sa fac un contract individual de munca cu o persoana cu studii superioare pt 2 ore pe saptamana, cat este minim permis.
Trebuie sa merg sa-mi schimb vectorul fiscal la Finante completand declaratia 010 din cate am inteles si dupa aceea trebuie sa incep sa-i platesc contributiile lunare.
Intrebarea mea este, ce suma va trebui sa-i platesc lunar acestei persoane pt contributii si ce declaratii trebuie depuse lunar in aceasta privinta ?
Îi platesc aceste contributii la salariul minim pe economie actual, adica 670 ron?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca sunt in ceață rau de tot.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 20 Februarie 2011
tabelul [ link extern ]
darius10:
1. Va complicati cu un contabil care nu a fost atent la speta dvs.
2. Luati de bun raspunsul lui "freeelis" care este cel mai lamuritor.
Valeriu, n-ar fi pentru prima data cand un contabil incurca lucrurile in domeniul RU.

In speta, daca s-a stabilit un salariul lunar brut de 1340 lei ... atunci salariul pentru o ora lucrata este de 7,88 lei .... lucrand numai 8 ore pe luna , atunci salariul realizat este de 63 lei ...
si dupa calculele mele ieseau aceleasi sume,respectabile domn!!1340 lunar/168 ore-luna =7.97/pe ora!!!* 8 ore/luna = 63.lei (ca si suma d-voastra)!!!Si noi ,contabilii ,mai mult descurcam lucrurile,nu le incurcam ,cum imi scrieti d-voastra ,ptr.ca noi stam pe holuri la cozi la ITM,casa de pensii,si daca gresim calculele si coborim cu salariul sub minimul legal suntem respinsi cu documentele!!!Nu e cazul sa va dati cu parerea peste problemele cu care nu va confruntati zi de zi!O zi buna!!
pitirut a scris:

si dupa calculele mele ieseau aceleasi sume,respectabile domn!!1340 lunar/168 ore-luna =7.97/pe ora!!!* 8 ore/luna = 63.lei (ca si suma d-voastra)!!!Si noi ,contabilii ,mai mult descurcam lucrurile,nu le incurcam ,cum imi scrieti d-voastra ,ptr.ca noi stam pe holuri la cozi la ITM,casa de pensii,si daca gresim calculele si coborim cu salariul sub minimul legal suntem respinsi cu documentele!!!Nu e cazul sa va dati cu parerea peste problemele cu care nu va confruntati zi de zi!O zi buna!!

:offtopic:
Chiar asa o fi ? ... cred ca mai mult decat mine nu cunoasteti activitatea ITM-ului... daca este sa vorbim despre greselile unor contabili in domeniul R.U. ..... mai bine .. no comment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim garantat pentru persoane cu studii superioare AncaDDD AncaDDD Buna ziua, Sunt foarte nelamurita intr-o problema si poate ma ajuta cineva. Sunt angajata pe un slariu net de 973 ron. Stiu clar ca salariul minim net ... (vezi toată discuția)
Care e salariul minim la privat pentru studii superioare? hgabi hgabi Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine, trebuie sa angajez o persoana pe un post care necesita studii superioare. Mentionez ca sunt un angajator privat. ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza orele suplimentare? Xenia1 Xenia1 Aproape in fiecare luna mi se aduna cateva ore suplimentare. Din cate stiu, plata acestor ore nu este impozitata, se plateste 100% din salariul net. Asa e, sau ... (vezi toată discuția)