avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate iuliana_dai

Activitate iuliana_dai

Răspuns la discuția scoatere nume din certificat
Pai am incercat amiabil si de fiecare data discutia ajunge la amenintari, acesta este plecat din tara momentan si in tot acest timp de cand s-a eliberat nu s-a ocupat deloc de bunastarea copilului, si in plus ameninta ca atunci cand se va intoarce in tara va face orice si imi ia copilul si pleaca cu el, cand vorbeam la telefon de la o discutie amiabila in care ii spuneam ca pentru binele copilului ar fi sa nu ma ia legatura cu noi, va avea el destul timp sa decida daca vrea sau nu sa il cunoasca, el ajunge sa ma ameninte de fiecare data ca va face orice. E si normal sa nu mai imi doresc nici o legatura cu el avand in vedere ca el este consumator de narcotice, la prima intalnire cu copilul a reusit de i-a facut o entorsa la glezna.
Buna ziua, am si eu o mica problema careia as dori sa ii gasesc o rezolvare.
Am un copil de 4 ani carel-am procreat cand eram in concubinaj cu fostul meu sot, cand l-am nascut nu avea trecut numele tatalui in certificat deoarece nu mai tineam nici o legatura, la cateva luni de la nastere am reluat legaturile si ne-am hotarat sa ne casatorim pentru a forma o familie. Dupa ce ne-am casatorit dupa cateva luni am fost de accord sa trecem numele lui la rubrica tatalui, mentionez ca nu l-am dat si pe numele lui de famile. Intre timp relatia noastra s-a deteriorat si am ajuns la divort, am divortat, eu am revenit la numele meu anterior acelasi ca al copilului, copilul fiindu-mi dat mie spre cresterea si educarea lui.
In tot acest timp nu am locuit impreuna deoarece acesta era la penitenciar, iar intimp ce relatia incepea sa se raceasca acesta a inceput cu amenintari de genul ca face tot posibilul si cand se elibereaza imi ia copilul din cauza ca eu nu mai eram de acord sa il duc la vizite pentru ca stiu ca era un mediu nepotrivit unui copil de 2 ani. Amenintarile lui de dinainte de divort au continuat si dupa chiar pana in ziua de azi. Cand acesta s-a eliberat am fost de acord sa vada copilul dar in termeni stabiliti de mine deoarece comportamentul lui nu era adecvat. In prezent am o relatie cu o alta persoana si ne gandim sa ne intemeiem o familie, iar eu imi doresc sa avem toti in special copilul meu liniste sufleteasca, sa nu trebuiasca sa stam in frica din cauza amenintarilor fostului meu sot. Astefel imi doresc sa stiu cum ii pot face ca fostul sot sa nu exercite nici un drept asupra copilului, si daca as putea sa scot numele lui din certificatul de nastere al minorului. Multumesc anticipat !