avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate bubu19042009

Activitate bubu19042009

probata? in ce sens? adica sa declare vecinii ca n-am fost acasa? asta e ok ca vecinii chiar au vazut cand am plecat si cand am venit. pentru ca fie este prezenta fie nu masina din parcare. plus de asta avem gps pe masina si se poate urmari exact unde am fost si cat am stat. deci asta nu e o problema.
asta si intentionez sa fac sa cer raspuns in scris si am fost si la primarie si am spus situatia si mi-au spus ca intradevar am dreptate. cu faptul ca asa se emit facturile am fost si eu uimita ca in orasul unde locuiam inainte facturarea se facea pe luna calendaristica. aici am inteles ca asa e conventia cu furnizorii pentru a evita o harababura generala in anumite zile ale lunii motiv pentru care au programat cate o serie de asociatii pe anumite zile. deci pe data de 20 se emit facturi pentru asociatiile cuprinse intre nr1 si 25 pe data de 21 asoc cuprinse intre nr26 si 50( dau un exemplu.)
la noi la asociatia facturarea se face din data de 20 ale lunii pana in data de 19 a lunii urmatoare.asa s-a convenit la nivel de oras cu plata la toate utilitatile apa, canal, incalzire ,electrica etc. astfel ca facturile primita de asociatie sunt din data de 20 in data de 19 luna urmatoare. deci cand se afiseaza listele de plata la intretinere acestea reprezinta cheltuielile de apartament din data de 20 in data de 19 si nu din data de 1 in data de 30. am intrebat admin .si mi-a zis ca asa vin facturile in tot orasul in functie de data care s-a convenit cu furnizorii .
va spun tot eu . pentru ca are o problema personala cu mine datorita faptului ca am avut tupeul acum 5 ani sa o rog respectuos sa vorbeasca cu fica ei sa asculte muzica la un nivel mai uman. caci sincer cand veneam de la munca si voiam sa ma ohihnesc la amiaza trebuia sa ascult house si trash metal care nu stiu cum sa va spun dar astai zgomot nu muzica. iar ea s-a simtit ofensata ca o individa ca mine nou venita in bloc am tupeul sa-i zic asa ceva. iar acum cand a devenit cenzor vrea sa-mi plateasca pe aceeasi moneda. presedintelui de asociatie i-a spus ca nu vrea sa semneze ca vezi doamne incalca legea si ca eu ar trebui sa-mi leg copilul de lustra ca tropaie prin casa si scapa jucariile pe jos fapt ce o deranjeaza (copilul are 1 an si 9 luni) . ei dvs ce ziceti? sa-mi leg copil?
atunci de ce a aprobat alte cereri cu aceeasi perioada?
dupa cum afirmati dvstra asta ar insemna ca daca cineva vine la mine si sta din data de 18 a lunii in curs pana pe data de 14 a lunii urmatoare nu trebuie pus la plata deoarece nu a stat 15 zile nici in luna in curs nici in cea urmatoare corect? desi daca e sa numaram zilele ar insemna ca sta 28 de zile consecutive fara probleme. si daca ar fi asa cum ziceti dvs cum se face ca facturile sunt emise in data de 20 ale fiecarei luni? deci factura se plateste din 20 in 20 nu din 1 in 30. si mai e o problema : eu stiu ca luna daca nu e specificat luna calendaristica inseamna un termen general de 30 de zile luindu-se in calcul media zilelor lunilor calendaristice dintr-un an. pe orice contract de telefonie, televizor, facturi elecrtica, gaze , apa, canal etc luna este de 30 zile altfel ar interveni probleme la lunile cu 28, 29 respectiv 31 de zile. iar aceste contracte se fac in orice zi a lunii nu trebuie sa te duci pe 1 sau 15 ale lunii. asa ca din acest pct de vedere va contrazic
azi am intrat in posesia cererii pe care am depus-o si am constata ca ea este aprobata de presedintele de asociatie dar in listele de intretinere nu s-a facut operarea de scadere datorita opunerii d-nei cenzor. d-vstra ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
am inteles dar listele de intretinere sunt la cenzor si nu vrea sa le dea inapoi
buna ziua din nou. citind legea a nu stiu cata oara mi-am dat seama ca aceasta dna cenzor incalca ea insasi legea. de exemplu am gasit faptul ca listele de intretinere trebuie afisata in max 5 zile de la ultima factura sosita iar ea nici acum nu vrea sa dea listele la afisat pe motiv ca are examene la scoala si nu are timp sa se uite peste ele. de asemenea ea insasi se prevaleaza de plata curateniei pe scara pe motivul ca femeia nu face suficient de bine curat.
m-am interesat de asta si administratorul blocului mi-a spus ca nu exista asa ceva legat de zilele de scutire ci ca el stie ca scutirea se face la peste 15 zile consecutive si atat. dar din nefericire nici el nu poate aborda aceasta problema cu cenzorul pentru ca si el este in conflict cu aceasta persoana. de asemenea tin sa mentionez ca d-na a ajuns cenzor in urma hotararii luate de prietenele ei de barfe care sunt membre in comitetul blocului dar noua, muritorilor de rand ,nu ne-a cerut nimeni parerea. si mai este ceva: acu cateva saptamani s-a tinut o mare sedinta cu proprietarii unde aceasta d-na cenzor a acuzat admin. ca a cheltuit abuziv banii nostrii ( banii au fost cheltuiti cu procesele intentate proprietarilor cu restante fenomenale, acuzatie care pana la urma s-a dovedit nefondata,) drept urmare fiecare proprietar a trebuit sa ia o decizie in ceea ce priveste aceasta problema. aceste voturi au fost adunate si a reiesit ca admin. nu are nici o vina si ramane in continuare admin. aceasta decizie insa nu a fost afisata la avizier deoarece d-na cenzor se opune ca locatarii blocului sa afle decizia finala si fiecare din noi sa traim in neant. exista vreo lege care s-o oblige sa afiseze aceasta decizie?