avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atitudinea cenzorului este indreptatita?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atitudinea cenzorului este indreptatita?

in perioada 23 dec 2010 - 9 ian 2011 am fost plecati din localitate intreaga familie. din acest motiv am depus o cerere de scutire a platii cheltuielilor comune adresata presedintelui de asoc. acesta a raspuns afirmativ aproband-o , dar cenzorul asociatiei s-a opus neavand in schimb o motivatie clara. a fost ceva de genul nu vreau ca nu vreau. in schimb a aprobat fara probleme alte cereri facute pe aceeasi perioada a altor locatari singura neaprobata fiind a mea. este indreptatit sa faca acest lucru? si daca nu eu ce pot face avand in vedere ca relatiile mele cu cenzorul sunt deteriorate de faptul ca locuiesc deasupra apartamentului lor si cateodata le-am mai facut observatie ca asculta muzica mult peste limitele suportabilitatii.
Nu cenzorul va aproba scoaterea de la intretinere, ci presedintele asociatiei.
Cenzorul ar avea un cuvant de spus daca presedintele ar gresi si ar incalca vreo lege sau vreo hotarare a AG a proprietarilor sau vreo decizie a comitetului executiv.
Altfel nu, cenzorul nu are putere de a decide pe cine scoate conducerea asociatiei de la plata acelor cheltuieli care se impart pe numar de persoane.
In plus de asta cenzorul trebuie sa-si argumenteze propunerea, nicidecum decizia.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
elga50, moderator
atunci in cazul asta eu ce sa fac? ce sa-i comunic presedintelui de asociatie? caci el saracul a aprobat cererea dar cenzorul este o femeie care il domina din toate punctele de vedere si de care ii este cam teama.
Presedintele "sa bata cu pumnul in masa" (la modul figurat)....si daca nu are pumn, atunci sa bata cu pumnisoru'....dar s-o faca!
Pai nu va suparati, dar cu frica de anumite persoane din bloc, nu se aplica legea, ci cu stabilirea unor relatii juste si atributii juste in litera legii.
d-na cenzor motiveaza ca trebuie sa fie 15 zile din aceeasi luna nu 8 din dec si 9 din ian . ani diferiti caci eu am lipsit din data de 23 dec 2010 pana la data de 9 ian 2011.si asta e motivul ptr care nu accepta sa fiu scutita desi v-am mai spus ca mai sunt 2 cereri in aceeasi perioada de care nu a avut nimic de comentat. acum eu am trimis sotul cu o sesizare la primarie si sa vad ce rezolv dar nu mi se pare corect. cred ca sunt mii sau sute de mii de cereri care au fost aprobate si care nu erau cu 15 zile in aceeasi luna. stau si ma intreb pensionarii care prind un bilet la statiune sau cand te duci in concediu trebuie sa te inscrii intr-o luna calendaristica?>
Eu nu v-am pomenit de urmatorul aspect pentru ca mi-ati spus ca au mai fost cereri la fel cu a dv. pe care le-a luat in calcul, nici nu vreau sa pronunt cuvantul "acord" pentru ca in cazul cenzorului nu poate fi de acord, in principiu, cu atat mai mult pentru unii da si pentru altii ba.....si anume, daca e scris intr-un PV de adunare generala sau de sedinta de comitet vreo reglementare ca zilele lipsa trebuie sa fie intr-un fel si nu in alt fel.

De exemplu, daca se zice in acel PV ca lipsa persoanelor mai mult de 15 zile legate nu se ia in considerare daca aceasta perioada este "calare" pe doua luni.
Desi e o mare prostie o asemenea idee, dupa parerea mea, rezultat al unor minti imbarligate, totusi sunt asociatii unde se considera cu incapatanare acest aspect.

Alte discuții în legătură

Intretinere simona_82 simona_82 am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Ln ce conditii se poate scoate o persoana de la intretinere? manuelasegal manuelasegal in ce conditii se poate scoate o persoana, de la intretinere bloc locuinte ?..15 zile calendaristice, aleatorii, intr-o luna sau 15 zile consecutive, intr-o ... (vezi toată discuția)