avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atitudinea cenzorului este indreptatita?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atitudinea cenzorului este indreptatita?

in perioada 23 dec 2010 - 9 ian 2011 am fost plecati din localitate intreaga familie. din acest motiv am depus o cerere de scutire a platii cheltuielilor comune adresata presedintelui de asoc. acesta a raspuns afirmativ aproband-o , dar cenzorul asociatiei s-a opus neavand in schimb o motivatie clara. a fost ceva de genul nu vreau ca nu vreau. in schimb a aprobat fara probleme alte cereri facute pe aceeasi perioada a altor locatari singura neaprobata fiind a mea. este indreptatit sa faca acest lucru? si daca nu eu ce pot face avand in vedere ca relatiile mele cu cenzorul sunt deteriorate de faptul ca locuiesc deasupra apartamentului lor si cateodata le-am mai facut observatie ca asculta muzica mult peste limitele suportabilitatii.
Eu vă înțeleg și chiar v-am felicitat sincer pentru această bună înțelegere care există în asociația dvs. Sunt sigur că este o asociație mică, de 40-80 de proprietari, nu de 180, ca a noastră.

Eram, luna trecută, la asociație la încasări, când o vecină de pe scară ne sesizează, revoltată, că mulți sunt declarați mai puțini la întreținere, să luăm măsuri. Bun, zic, luăm măsuri imediat, care sunt apartamentele? Și ni le spune, 6 pe o scară de bloc. Am plecat imediat, am strâns comitetul de pe scară (am avut inițiativa de a forma un comitet cât se poate de mare, 4-5 persoane pe fiecare scară, e bine să fie cât mai mulți implicați) și am plecat din ușă în ușă - toți au recunoscut că locuiesc exact atâția cât fuseseră reclamați, se dăduseră mai puțini și ”uitaseră” să anunțe că au revenit - la un tânăr, chiriaș, ne-a răspuns prietena lui, care ”mai stă pe la el”, el era la muncă:))

Noi, la o asociație atât de mare, ce ar trebui, să facem periodic razii pentru a determina numărul de persoane?
Sa procedati asa cum ati procedat si de aceasta data. Da, cu "razii". :) Nu sunt razii, sunt confirmari sau infirmari de sesizari.

:oops:Nu stau intr-o asociatie mica, ba dimpotriva, intr-una maricica si cu probleme destul de grele.
Dar nu se poate sa fim inflexibili la cererile oamenilor.
bubu19042009 a scris:

m-am interesat de asta si administratorul blocului mi-a spus ca nu exista asa ceva legat de zilele de scutire ci ca el stie ca scutirea se face la peste 15 zile consecutive si atat. dar din nefericire nici el nu poate aborda aceasta problema cu cenzorul pentru ca si el este in conflict cu aceasta persoana. de asemenea tin sa mentionez ca d-na a ajuns cenzor in urma hotararii luate de prietenele ei de barfe care sunt membre in comitetul blocului dar noua, muritorilor de rand ,nu ne-a cerut nimeni parerea. si mai este ceva: acu cateva saptamani s-a tinut o mare sedinta cu proprietarii unde aceasta d-na cenzor a acuzat admin. ca a cheltuit abuziv banii nostrii ( banii au fost cheltuiti cu procesele intentate proprietarilor cu restante fenomenale, acuzatie care pana la urma s-a dovedit nefondata,) drept urmare fiecare proprietar a trebuit sa ia o decizie in ceea ce priveste aceasta problema. aceste voturi au fost adunate si a reiesit ca admin. nu are nici o vina si ramane in continuare admin. aceasta decizie insa nu a fost afisata la avizier deoarece d-na cenzor se opune ca locatarii blocului sa afle decizia finala si fiecare din noi sa traim in neant. exista vreo lege care s-o oblige sa afiseze aceasta decizie?

Intradevar, cenzorul nu a gresit cand a spus ca sunt 15 zile pe 2 luni.
Legal nu se poate scadea o persoana sau mai multe de la intretinere daca cele 15 zile sunt cumulate din doua luni diferite. E ceva logic. Administratorul nu poate scadea la cheltuieli pe luna decembrie, nr de persoane de care spuneti dvs., intrucat ati lipsit doar 8 zile in luna respectiva.
Si nici pe luna ianuarie nu cumulati 15 zile lipsa, asa incat nu se pot scadea acele zile.
Legea spune: 15 zile consecutive dintr-o luna si nu prevede ca cele 15 zile sa fie din luni diferite.
Ceea ce a incalcat cenzorul cat si administratorul, este faptul ca altor persoane in situatia dvs. le-a scazut o luna de la cheltuielile comune.
Intrebarea dvs. trebuie sa fie: pe ce luna le-a fost scazuta cota de intretinere, avand in vedere ca cele 15 zile au fost cumulate din luni diferite ?
Faceti o plangere impotriva cenzorului, cat si a administratorului, ptr. abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere simona_82 simona_82 am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Ln ce conditii se poate scoate o persoana de la intretinere? manuelasegal manuelasegal in ce conditii se poate scoate o persoana, de la intretinere bloc locuinte ?..15 zile calendaristice, aleatorii, intr-o luna sau 15 zile consecutive, intr-o ... (vezi toată discuția)