avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atitudinea cenzorului este indreptatita?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atitudinea cenzorului este indreptatita?

in perioada 23 dec 2010 - 9 ian 2011 am fost plecati din localitate intreaga familie. din acest motiv am depus o cerere de scutire a platii cheltuielilor comune adresata presedintelui de asoc. acesta a raspuns afirmativ aproband-o , dar cenzorul asociatiei s-a opus neavand in schimb o motivatie clara. a fost ceva de genul nu vreau ca nu vreau. in schimb a aprobat fara probleme alte cereri facute pe aceeasi perioada a altor locatari singura neaprobata fiind a mea. este indreptatit sa faca acest lucru? si daca nu eu ce pot face avand in vedere ca relatiile mele cu cenzorul sunt deteriorate de faptul ca locuiesc deasupra apartamentului lor si cateodata le-am mai facut observatie ca asculta muzica mult peste limitele suportabilitatii.
asta si intentionez sa fac sa cer raspuns in scris si am fost si la primarie si am spus situatia si mi-au spus ca intradevar am dreptate. cu faptul ca asa se emit facturile am fost si eu uimita ca in orasul unde locuiam inainte facturarea se facea pe luna calendaristica. aici am inteles ca asa e conventia cu furnizorii pentru a evita o harababura generala in anumite zile ale lunii motiv pentru care au programat cate o serie de asociatii pe anumite zile. deci pe data de 20 se emit facturi pentru asociatiile cuprinse intre nr1 si 25 pe data de 21 asoc cuprinse intre nr26 si 50( dau un exemplu.)
@silviu_n
Pai atunci a nu acorda cuiva o scutire pentru ca lipseste din apartament o perioada calare pe doua luni numai pentru ca se supara locatarii ca platesc pierderea de apa mai mult....nu e o treaba cusher.
Si cand lipseste omul pe parcursul lunii nu e tot aia? Sau cum? Se pierde mai putina apa? Haida-deh! :)
Dacă nu vă supără insistenţa mea, sunt de aceeaşi părere cu dl adriantot că nu există baza legală pentru a acorda scutirea dacă nu sunt minim 15 zile într-o lună.

În mod normal cheltuielile de persoană sunt undeva la 5-7 lei pe lună, atunci am putea fi şi noi "cusher":D. Fiind situaţia asta cu pierderile, mai greu....

Dacă tot ne-am încins la vorbă pe subiectul ăsta, poate ne punem de acord asupra altui aspect în ceea ce priveşte solicitarea de scutire la plata cheltuielilor - trebuie sau nu probată lipsa de la domiciliu?
probata? in ce sens? adica sa declare vecinii ca n-am fost acasa? asta e ok ca vecinii chiar au vazut cand am plecat si cand am venit. pentru ca fie este prezenta fie nu masina din parcare. plus de asta avem gps pe masina si se poate urmari exact unde am fost si cat am stat. deci asta nu e o problema.
:offtopic:
Cred ca ne intindem la vorba teoretica si lipsita de buna-vointa. Conlocuirea intr-un condominiu nu e numai teorie si temeiuri legale, mai e si colaborare, buna-vointa si placerea de a da "buna ziua, vecine" in conditii de justete. Chiar daca unii dintre locatari au tendinta de a profita, totusi civilitatea cohabitarii trebuie sa inceapa de la echipa de conducere a asociatiei, de la administrator.

Alte discuții în legătură

Intretinere simona_82 simona_82 am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Ln ce conditii se poate scoate o persoana de la intretinere? manuelasegal manuelasegal in ce conditii se poate scoate o persoana, de la intretinere bloc locuinte ?..15 zile calendaristice, aleatorii, intr-o luna sau 15 zile consecutive, intr-o ... (vezi toată discuția)