avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atitudinea cenzorului este indreptatita?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atitudinea cenzorului este indreptatita?

in perioada 23 dec 2010 - 9 ian 2011 am fost plecati din localitate intreaga familie. din acest motiv am depus o cerere de scutire a platii cheltuielilor comune adresata presedintelui de asoc. acesta a raspuns afirmativ aproband-o , dar cenzorul asociatiei s-a opus neavand in schimb o motivatie clara. a fost ceva de genul nu vreau ca nu vreau. in schimb a aprobat fara probleme alte cereri facute pe aceeasi perioada a altor locatari singura neaprobata fiind a mea. este indreptatit sa faca acest lucru? si daca nu eu ce pot face avand in vedere ca relatiile mele cu cenzorul sunt deteriorate de faptul ca locuiesc deasupra apartamentului lor si cateodata le-am mai facut observatie ca asculta muzica mult peste limitele suportabilitatii.
azi am intrat in posesia cererii pe care am depus-o si am constata ca ea este aprobata de presedintele de asociatie dar in listele de intretinere nu s-a facut operarea de scadere datorita opunerii d-nei cenzor. d-vstra ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Ce va putem sfatui sa faceti daca un cenzor nu respecta acordul unui presedinte?
Eu una nu vad decat sa-i cereti socoteala atat presedintelui, cat si administratorului. Nu-i mare lucru, dar puteti sa-i intrebati de ce pentru unii se poate si pentru dv., nu.
@bubu
Cu riscul de a va dezamagi, dna/dra cenzor a procedat corect in momentul in care nu a acceptat respectiva cerere.

De ce?
Perioada in care ati plecat din locuinta se intinde pe doua luni, iar legea prevede ca, pentru a beneficia de scutirea de la plata cotelor de intretinere trebuie sa lipsiti cel putin 15 zile. Luna incepe la 1 si se termina la 30 sau 31.

Presedintele, necunoscand legea, a semnat ca 'primaru'", insa cenzorul a respins cererea. Are aceasta atributie pentru ca, in conformitate cu art. 20 lit. a, cenzorul verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor, deciziilor, regulilor şi a regulamentelor.
Da, numai ca o luna poate fi si intre 15 ale unei luni si 14 ale lunii urmatoare.
Ideea e ca din 30 zile pentru care se face calculul intretinerii, 16 sau 17 zile au lipsit din apartament.
Un pic de flexibilitate in interpretarea legii n-ar strica, astea sunt chitibuserii in dauna unora dintre vecini. Ca pentru unii s-a putut, inteleg din ce ne-a spus utilizatorul.
Aici este vorba despre o ranchiuna personala, ceea ce constituie un abuz nepermis, chiar daca suma nu este grozav de mare.
Dacă nu vă supăraţi... între 15 ale lunii acestea şi 14 ale lunii următoare sunt 30 de zile:D
Luna nu poate fi decât calendaristică şi, dacă ne gândim bine, cred că asta a fost şi intenţia legiuitorului întrucât cotele la întreţinere se stabilesc pe luni calendaristice.

Alte discuții în legătură

Intretinere simona_82 simona_82 am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Ln ce conditii se poate scoate o persoana de la intretinere? manuelasegal manuelasegal in ce conditii se poate scoate o persoana, de la intretinere bloc locuinte ?..15 zile calendaristice, aleatorii, intr-o luna sau 15 zile consecutive, intr-o ... (vezi toată discuția)