avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atitudinea cenzorului este indreptatita?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atitudinea cenzorului este indreptatita?

in perioada 23 dec 2010 - 9 ian 2011 am fost plecati din localitate intreaga familie. din acest motiv am depus o cerere de scutire a platii cheltuielilor comune adresata presedintelui de asoc. acesta a raspuns afirmativ aproband-o , dar cenzorul asociatiei s-a opus neavand in schimb o motivatie clara. a fost ceva de genul nu vreau ca nu vreau. in schimb a aprobat fara probleme alte cereri facute pe aceeasi perioada a altor locatari singura neaprobata fiind a mea. este indreptatit sa faca acest lucru? si daca nu eu ce pot face avand in vedere ca relatiile mele cu cenzorul sunt deteriorate de faptul ca locuiesc deasupra apartamentului lor si cateodata le-am mai facut observatie ca asculta muzica mult peste limitele suportabilitatii.
m-am interesat de asta si administratorul blocului mi-a spus ca nu exista asa ceva legat de zilele de scutire ci ca el stie ca scutirea se face la peste 15 zile consecutive si atat. dar din nefericire nici el nu poate aborda aceasta problema cu cenzorul pentru ca si el este in conflict cu aceasta persoana. de asemenea tin sa mentionez ca d-na a ajuns cenzor in urma hotararii luate de prietenele ei de barfe care sunt membre in comitetul blocului dar noua, muritorilor de rand ,nu ne-a cerut nimeni parerea. si mai este ceva: acu cateva saptamani s-a tinut o mare sedinta cu proprietarii unde aceasta d-na cenzor a acuzat admin. ca a cheltuit abuziv banii nostrii ( banii au fost cheltuiti cu procesele intentate proprietarilor cu restante fenomenale, acuzatie care pana la urma s-a dovedit nefondata,) drept urmare fiecare proprietar a trebuit sa ia o decizie in ceea ce priveste aceasta problema. aceste voturi au fost adunate si a reiesit ca admin. nu are nici o vina si ramane in continuare admin. aceasta decizie insa nu a fost afisata la avizier deoarece d-na cenzor se opune ca locatarii blocului sa afle decizia finala si fiecare din noi sa traim in neant. exista vreo lege care s-o oblige sa afiseze aceasta decizie?
Da, Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de propriertari:
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
elga50, moderator
buna ziua din nou. citind legea a nu stiu cata oara mi-am dat seama ca aceasta dna cenzor incalca ea insasi legea. de exemplu am gasit faptul ca listele de intretinere trebuie afisata in max 5 zile de la ultima factura sosita iar ea nici acum nu vrea sa dea listele la afisat pe motiv ca are examene la scoala si nu are timp sa se uite peste ele. de asemenea ea insasi se prevaleaza de plata curateniei pe scara pe motivul ca femeia nu face suficient de bine curat.
Afisarea listelor e responsabilitatea administratorului, nu a cenzorului. Cenzorul doar verifica corectitudinea respectivelor liste.
am inteles dar listele de intretinere sunt la cenzor si nu vrea sa le dea inapoi

Alte discuții în legătură

Intretinere simona_82 simona_82 am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Ln ce conditii se poate scoate o persoana de la intretinere? manuelasegal manuelasegal in ce conditii se poate scoate o persoana, de la intretinere bloc locuinte ?..15 zile calendaristice, aleatorii, intr-o luna sau 15 zile consecutive, intr-o ... (vezi toată discuția)