avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Activitate anadell

Activitate anadell

Multumesc mult pentru respunsuri.

Referitor la raspunsul utilizatorului bodealex, am citit intreaga lege si nu doar intreg continutul art.5 pe care dumneavoastra l-ati redat si tocmai din aceasta cauza eram nelamurita cu privire la acest al.3 care vine cat de cat in contradictie cu celelalte prevederi.
Prin al.1 se limiteaza termenele de plata la 60 de zile tocmai pentru reducerea intarzierilor la plata si atunci de ce o clauza prin care se stipuleaza efectuarea unei plati (avans), la incheierea contractului, ar fi abuziva?
Prin al.2 mi se permite esalonarea platii si prin urmare pot trece in contract datele la care vor fi achitate ratele, date la care, in consecinta, vor fi eliberate si facturi. Atunci de ce considerati abuziva stipularea in contract a datei la care se face plata avansului?
Urmatoarea clauza "plata avansului se face in ziua semnarii contractului" poate fi considerata clauza abuziva raportat la prevederile art.5 al.3 din lg.72/2013 ''Părţile nu pot conveni cu privire la data emiterii/primirii facturii. Orice clauză prin care se stipulează un termen de emitere/primire a facturii este lovită de nulitate absolută.", avand in vedere ca pentru plata avansului trebuie emisa factura?

Multumesc anticipat