Buna ziua,
Am cumparat un autoturism de la o persoana fizica, inscrisa in circulatie cu acte in regula.
La 3 luni de la cumparare, am fost instiintat de catre executorul judecatoresc ca eu eram de fapt al trei-lea proprietar, autoturismul fiind cumparat de primul proprietar cu credit auto si autoturismul constituind garantie reala mobiliara (inscrisa in AEGRM). Precizez ca primul cumparator a vandut masina fara sa o inscrie, aceasta fiind inscrisa cu acte in regula doar de al 2-lea proprietar, singurul care aparea inscris in cartea de identitate a masinii.
Eu sunt cumparator de buna credinta, nu am stiut de aceea arhiva electronica, iar cel ce mi-a vandut declara in contractul de vanzare-cumparare sub semnatura privata ca bunul mobil este liber de sarcini.
Creditorul a initiat executarea bunului.
Am formulat contestatie la executare, invocand buna credinta, insa actiunea mi-a fost respinsa.
Am formulat recurs.
Ce sanse am de a ramane in posesia bunului?
Cum ma sfatuiti sa actionez?
Conform contractului de credit, debitorul avea obligatia ca in 30 de zile sa returneze cartea masinii, lucru pe care nu l-a facut. In aceste conditii, doresc sa stiu daca banca avea obligatia sa se intereseze de carte, deoarece banca s-a interesat de abia dupa aproximativ 3 luni , la 30 de zile de la data scadenta a primei rate, cand a pornit procedura de executare. Datorita faptului ca banca nu s-a interesat de carte, aceasta nu poate fi acuzata ca a favorizat prima tranzactie de vanzare-cumparare, care s-a realizat la 2 luni de la contractarea creditului? Am vreo sansa sa ma indrept penal asupra bancii?