avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate dessiree

Activitate dessiree

Da....intr-un final s-a ajuns la concluzia ca daca esti asociat unic si/ sau adminsitrator la o societate si doresti sa primesti indemnizatia de crestere a copilului nu trebuie sa suspenzi activitatea, sa schimbi asociatul sau sa renunti la statutul de administrator. Pur si simplu trebuie sa dai o declaratie notariala prin care mentionezi ca in urmatoarea perioada de 1/2ani nu vei realiza sau incasa dividente sau nu vei avea venituri.
Oricum pana sa se ajunga la concluzia asta a durat mult timp si s-ar putea ca in alte parti ale tarii aceasta varianta sa nu functioneze fiindca fiecare functionar public are o parere diferita in ce priveste problema (din cate am obs.)
Din pacate momentan sunt exact in situatia mentionata mai sus. Sunt in faza in care sunt trimisa de la o institutie la alta, de la un birou la altul pentru ca peste tot mi se ridica din umeri si mi se spune doar un singur lucru (pe care daca il mai aud odata innebunesc) "nu trebuie sa aveti venituri in perioada in care primiti indemnizatie." Dar nimeni nu mai stie sa imi spuna ce inseamna acele venituri.
In fine, ideea la baza e ca statul nu isi doreste sa avem venituri prea stufoase din prea multe locuri (inclusiv de la el), iar fiind asociat unic / asociat se presupune ca mai iei si dividente. Iar in legatura cu calitatea de administrator (doar daca e declarata in actul constitutiv) ea trebuie suspendata indiferent ca iti aduce sau nu venituri. Doar in situatia in care incepi un proces poti prezenta versiunea cu administrator fara venit sau cu venit, altfel nimanui nu-i pasa.
In orice caz, e absurda situatia in care eu ar trebui sa suspend activitatea unei firme sau sa o predau altcuiva, poate ca nici nu am pe cineva de incredere cui sa i-o las in perioada asta.
Dar in curand sper ca voi da de capat problemei si va voi anunta cum decurge totul (in viata reala, caci in legi totul e ca si rezolvat).