avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate ony74

Activitate ony74

Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie destul de delicata.Lucrez in administratia publica locala si de curand sunt pus in situatia de a rezolva o problema foarte incurcata a locuitorilor de etnie roma de pe teritoriul localitatii unde imi desfasor activitatea.
Iata care sunt datele problemei:
Cea mai mare parte a familiilor de etnie roma (familii sarace si defavorizate) si-au construit locuinte pe un teren care, datorita probabil omisiunilor facute de-a lungul anilor, nu se regaseste nici in domeniul public si nici in cel privat al unitatii-administrativ teritoriale.Mentionez ca respectivul teren se afla in intravilanul localitatii si nu a facut obiectul legilor fondului funciar. Acest teren a fost alocat romilor cu zeci de ani inainte, undeva prin anii 60-70, fara a se intocmi vreun document in acest sens. Romii, de-a lungul anilor si-au construit locuinte, fara a avea autorizatii de construire sau vreo alta documentatie in acest sens si fara a detine sub vreo forma terenul.
Nu sunt inregistrati cu roluri agricole si roluri fiscale in evidentele Primariei, nefiind platitori de taxe si impozite.
Primarul localitatii, intentioneaza sa dea fiecarei familii de etnie roma, terenul pe care se afla construite locuintele, predarea acestuia insa sa se faca cu titlu gratuit, ulterior urmand sa le deschida roluri agricole si fiscale pentru a fi impozitati.
Intrebarea mea este :
Cum se poate ceda o suprafata de teren, fie apartinand domeniului public, fie domeniului privat, cu titlu gratuit, pentru a improprietari o persoana din categoria celor mai sus mentionate.