avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren pentru familii de etnie roma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren pentru familii de etnie roma

Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie destul de delicata.Lucrez in administratia publica locala si de curand sunt pus in situatia de a rezolva o problema foarte incurcata a locuitorilor de etnie roma de pe teritoriul localitatii unde imi desfasor activitatea.
Iata care sunt datele problemei:
Cea mai mare parte a familiilor de etnie roma (familii sarace si defavorizate) si-au construit locuinte pe un teren care, datorita probabil omisiunilor facute de-a lungul anilor, nu se regaseste nici in domeniul public si nici in cel privat al unitatii-administrativ teritoriale.Mentionez ca respectivul teren se afla in intravilanul localitatii si nu a facut obiectul legilor fondului funciar. Acest teren a fost alocat romilor cu zeci de ani inainte, undeva prin anii 60-70, fara a se intocmi vreun document in acest sens. Romii, de-a lungul anilor si-au construit locuinte, fara a avea autorizatii de construire sau vreo alta documentatie in acest sens si fara a detine sub vreo forma terenul.
Nu sunt inregistrati cu roluri agricole si roluri fiscale in evidentele Primariei, nefiind platitori de taxe si impozite.
Primarul localitatii, intentioneaza sa dea fiecarei familii de etnie roma, terenul pe care se afla construite locuintele, predarea acestuia insa sa se faca cu titlu gratuit, ulterior urmand sa le deschida roluri agricole si fiscale pentru a fi impozitati.
Intrebarea mea este :
Cum se poate ceda o suprafata de teren, fie apartinand domeniului public, fie domeniului privat, cu titlu gratuit, pentru a improprietari o persoana din categoria celor mai sus mentionate.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:46, 16 Februarie 2011
Pai...fie in baza legii 15/2003 sau prevalandu-va de legea 50/1991, art. 13 si 18, cu mentiunea ca predarea initiala se face pentru concesionare, terenurile respective putand fi ulterior cumparate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate formula plangere impotriva proprietarului? vldstf vldstf In apropierea locuintei mele, in urma cu circa 15-20 ani, pe un teren viran la acea vreme, au inceput sa-si faca case, fara nici un fel de autorizatii, mai ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere versus contract concesiune vesanca vesanca care sunt diferntele intre cele 2 tipuri de contracte? ce avantaje/dezavantaje au cele 2 tipuri? in situatia in care proprietarulmterenului este dispus sa ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui imobil construit fara autorizatie in anul 1954 pe un teren domeniu privat al comunei lucianemil lucianemil In anul 2000 am achizitionat un imobil casa de locuit in stare avansata de degradare construit in anul 1955 si teren in suprafata de 890 m2 , care figura in ... (vezi toată discuția)