avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere versus contract concesiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere versus contract concesiune

care sunt diferntele intre cele 2 tipuri de contracte?
ce avantaje/dezavantaje au cele 2 tipuri? in situatia in care proprietarulmterenului este dispus sa semneze oricare dintre cele 2, pe care sa il aleg?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
vesanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: eva888 , utilizator 21:04, 19 Mai 2013
Legea 219/1998 este cea care reglementeaza si organizeaza regimul de concesionare pentru bunurile proprietate publica ori privata a statului .

Legea 213/2001 ingaduie consiliilor locale de a da in folosinta gratuita , pe termen nelimitat ,bunurile mobile sau imobile .

Ar trebuii sa dai mai multe detalii !!!!!!!!!
Legea nr. 219/1998 a fost abrogata de mult, prin OUG 34/2006 !
Contractul de concesiune este un contract aplicabil bunurilor imobile aflate in domeniul public sau privat al statutului sau uintatilor administratvi teritoriale.
Contractul de inchiriere poate fi incheiat intre orice persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, cu [privire la bunurile pe care acestea le au in proprietate.
Am si eu acelasi problema. Stau de 15 ani intr-o casa de serviciu care a fost administrat de o institutie scolara, care recent a pierdut dreptul de astrimistratie, din cauza unei legi,( nu stiu exact care lege) In noiembrie anul trecut am primit o instiintare sa parasim imobilul si sa predam cheile. Este vorba despre o cladie cu mai multi familii care stau aici 30- 40 de ani. Nu are nimeni facturi neplatie sau chirii ramase neplatite. Contractul de inchirie sa terminat in noiembrie, institutia scolara neavand drept legal sa prelungeasca, de 6 luni stam ilegal. Am scos Cf-ul casei si am aflat ca este vorba de o cladire construita in 1860,nu este retrocedat se afla in prorietatea Statului Roman. Am mers la un avocat care ne a zis ca ar fi bine sa concesionam pe un termen mai lung. Intrebarea mea este ca de unde pot sa concesionez, de la Consilul local sau Judetean,ori de la primarie,unde am fost si ne a zis ca locuinta respectiva nu figureaza la ei. as vrea sa mai intreb ca concesiunea cum se plateste,(anual, lunar), si cum se calculeaza pretul sau daca nu se poate cumpara?Sau Multumesc ,anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiunea unui imobil eva888 eva888 Am si eu acelasi problema. Stau de 15 ani intr-o casa de serviciu care a fost administrat de o institutie scolara, care recent a pierdut dreptul de ... (vezi toată discuția)
Redeventa concesiune polovrageanu polovrageanu Buna seara, Ma confrunt cu o problema in legatura cu autoritatile locale care se poate rezuma la 2 intrebari: 1.Se poate concesiona teren proprietate publica ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)