avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiunea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiunea unui imobil

Am si eu acelasi problema. Stau de 15 ani intr-o casa de serviciu care a fost administrat de o institutie scolara, care recent a pierdut dreptul de astrimistratie, din cauza unei legi,( nu stiu exact care lege) In noiembrie anul trecut am primit o instiintare sa parasim imobilul si sa predam cheile. Este vorba despre o cladie cu mai multi familii care stau aici 30- 40 de ani. Nu are nimeni facturi neplatie sau chirii ramase neplatite. Contractul de inchirie sa terminat in noiembrie, institutia scolara neavand drept legal sa prelungeasca, de 6 luni stam ilegal. Am scos Cf-ul casei si am aflat ca este vorba de o cladire construita in 1860,nu este retrocedat se afla in prorietatea Statului Roman. Am mers la un avocat care ne a zis ca ar fi bine sa concesionam pe un termen mai lung. Intrebarea mea este ca de unde pot sa concesionez, de la Consilul local sau Judetean,ori de la primarie,unde am fost si ne a zis ca locuinta respectiva nu figureaza la ei. as vrea sa mai intreb ca concesiunea cum se plateste,(anual, lunar), si cum se calculeaza pretul sau daca nu se poate cumpara?Sau Multumesc ,anticipat
:mothersday:
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 12:43, 27 Mai 2013
pai ce institutie v-a facut somatia ?
Institutia scolara care nu are drept de administrare
e o intrebare daca are calitate procesuala sa va evacueze.
Nu are dreptul pentru evacuare si ne a zis ca de fapt nici nu vrea acest lucru, dar problema este ca nu putem sa stam acolo fara forme legale. Expira buletinul, contractul la utilitati.etc.
verificati conditiile uzucapiunii tabulare. poate peste 5 ani puteti sa va faceti actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere versus contract concesiune vesanca vesanca care sunt diferntele intre cele 2 tipuri de contracte? ce avantaje/dezavantaje au cele 2 tipuri? in situatia in care proprietarulmterenului este dispus sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren concesionat radooqu radooqu Detin un teren concesionat (apartinand primariei) inca din anul 2000. In ce masura pot cumpara acest teren? Imi permite legea sa fac acest lucru si daca da sub ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)