avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Avm

Activitate Avm

Am un caz asemanator. In 2001, angajat fiind la un SRL al unui prieten, am facut un ab la o companie de telefonie mobila pe numele meu (nu iesise actele firmei) ptr a-l folosi in numele firmei. Dupa o per de timp am plecat din firma si am lasat ab prietenului care mi-a comunicat la acea vreme ca a schimbat ab pe numele firmei si ca este platit la zi. In 2005 am primit de la o firma de recuperare instiintare ca am de plata vreo 3000 ron (taxa reziliere, valoare conv abonament si penalitati) ptr acel ab din 2001. Stupefiat, dau de prieten cu greu. A dat vina pe contabila, ca ea trebuia sa fi rezolvat totul bla bla. Realitatea este ca nu a achitat o factura, de vreo 600 ron si astfel ab a fost suspendat apoi incetat unilater de operator de telefonie pe motiv de neplata. Fiind agasat de recuperatori, si totodata din dorinta de a rezolva problema, vreau sa achit datoria insa nu inteleg de ce sa platesc 300 eur taxa de reziliere (nu am reziliat eu contractul). si as mai dori sa stiu un aspect...pana cand se calculeaza penalitatile? daca datoria este prescrisa, se intrerup si penalitatile la data inceperii prescriptiei? Recuperatorii mi-au trimis anul trecut o hartie in care spuneau ca daca achit 1.600 ron se rezolva problema. O asa suma as achita-o insa mi-e teama ca nu cumva, platind si intrerupand termenul de prescriptie, sa nu imi pretinda o suma mult mai mare cu cine stie ce penalitati astronomice si taxa de reziliere. In contract scria ca penalitatile se platesc 1% ptr fiecare zi intarziere pana la stingerea datoriei!!!! iar taxa de reziliere se achita daca abonatul solicita in scris rezilierea contractului inainte de expirarea termenului ptr care a fost incheiat contractul.
Ce ma sfatuiti?