avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie cesionata catre societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie cesionata catre societate recuperari creante

acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai platit aceste abonamente deoarece am plecat din tara.in luna octombrie 2010 am primit in posta o notificare din partea [EDITAT] prin care m-au informat ca ei ai preluat de la [FURNIZOR] datoria mea si figurez cu 10 mil lei vechi(debit 1,5 mil lei vechi+penalizari,taxa de reziliere etc.).nu am dat importanta notificarii respective.in luna decembrie 2010 am primit o somatie de la [EDITAT] unde imi spuneau din nou ca am de plata si vrand sa clarific situatia am incercat sa iau legatura cu consilierul lor insa dupa mai bine de 30 de telefoane nu l-am putut gasi asa ca nu am mai dat importanta.pe 2 februarie insa am primit iarasi o hartie de la [EDITAT] insa de aceasta data cu titlul de somatie executare silita anexata la cererea catre executor.in aceasta se precizeaza ca se va trece la executarea silita in vederea recuperarii datoriei si ca in cel mai scurt timp vor veni impreuna cu executor sa inventarieze bunurile.as vrea sa stiu daca datoria este prescrisa imi mai pot face ceva?si daca nu este prescrisa ce pot face ca sa nu ajung in situatia sa ma execute silit? spuneti-mi cum ar trebui sa procedez....dupa calculele mele au trecut 3 ani de la ultima factura primita de la [FURNIZOR].
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:20, 26 Februarie 2011
daca au trecut 3 ani si o zi de la momentul cand ati incetat plata catre [EDITAT] pana ati primit notificare de la firma de recuperari, atunci dreptul de a cere creanta s-a prescris si astfel acestia nu va mai pot solicita prin instanta banii.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
In primul rand vedeti daca cesiunea a fost inscrisa in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Pentru aceasta solicitati societatii de recuperari seria sub care s-a facut inscrierea cesiunii, apoi verificati in Arhiva, pe internet.
[ link extern ] .
Daca cesiunea s-a facut pana la expirarea termenului de prescriere, atunci cesiunea va este opozabila si trebuie sa incercati sa ajungeti la un consens cu societatea cesionara, pentru a plati esalonat.

In cazul in care vi trimite somatie de executare contestati executarea printr-o contestatie depusa la judecatorie.Insa mai bine va intelegeti cu societatea cesionara. O raspundere trebuie sa v-o asumati, deoarece ati refuzat cu buna stiinta plata datoriei.
multumesc mult pentru raspunsul promt!as vrea sa mai stiu ce anume intrerupe prescriptia?somatiile acestea pot?sau doar cand ma cheama in judecata efectiv?
Daca cesiunea a fost facuta in termen atunci s-a intrerupt
Nu are nici o legatura cesiunea cu termenul de prescriptie.
Cauze de intrerupere sunt: recunoasterea de catre debitor ( de ex. o plata partiala), cererea de chemare in judecata ( doar daca e admisa - daca e respinsa sau perimata nu se pune) si orice act de executare silita.

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie telefonie mobila CristianSan CristianSan Salut Am gasit azi cand am ajuns acasa in cutia de scrisori un plic de la o firma de recuperare creante o somatie de plata insotita de o alta hartie ce se ... (vezi toată discuția)