Buna seara.
Arendatorul m-a anuntat in decembrie 2016 despre organizarea unei licitatii in ianuarie 2017 in vederea arendarii terenului pt o perioada mai mare de 1 an. Eu am pierdut licitatia si mi s-a cerut sa elberez terenul la 1 sept pt ca noul arendas sa poata lucra terenul.
Din moment ce nu pot semna actul aditional de micsorare a perioadei contractuale pt ca nu mai obtin subventia de la APIA,i-am spus ca o sa ii dau terenul la 31.12.2017 asa cum e trecut acum in contract.Deci mi se pare un abuz sa imi ceara sa ii platesc o alta arenda pt cele 4 luni ,din august pana in decembrie,cat mai am terenul in posesie.
Dumneavoastra ce spuneti?
Buna seara,
Am urmatoarea situatie pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv:
un arendator mi-a trimis un act aditional la contractul de arenda prin care solicita modificarea duratei contractului de arenda ,adica in loc de 31.12.2017, contractul sa inceteze la 31.08.2017.
Am intrebat la APIA si mi s-a spus ca daca semnez actul aditional voi fi penalizata ,deoarece subventia se da doar pentru contractele de arenda valabile cel putin pana la data de 01.12.2017 .
I-am transmis refuzul meu arendatorului si am primit o notificare prin care imi cere sa ii platesc arenda si pentru cele 4 luni (sept-decembrie 2017) .Eu ii platesc in fiecare an arenda la timp la data de 01. sept ,dar incepand din toamna lui 2017 arendatorul vrea sa dea terenul altui arendas sa il lucreze si ma preseaza sa incetez contractul la 31.08.2017.Zice ca ma asteapta sa recoltez pana in noiembrie si sa curat terenul de coceni si alte resturi. Este corect sa ii platesc acea penalizare pentru cele 4 luni care oricum sunt incluse in perioada contractuala?
Buna ziua,
Majoritatea locatarilor din scara noastra sunt nemultumiti de problemele create de firma care a inchiriat un apartament la etajul 1 si desfasoara cursuri de pregatire la limba engleza cu copii mici (intre 7-14 ani).Din cauza traficului intens s-a stricat usa de la intrare,in bloc intra cine vrea oricand,au murdarit peretii ,parcarea este blocata de masinile care asteapta copiii,s.a.
Presedintele de asociatie a verificat actele pe care le detin profesorii care au inchiriat ap.si a spus ca doar vecinii de pe palier si-au dat acordul pt.functionare,dar pe noi ceilalti nu ne-aintrebat nimeni daca suntem de acord,iar acum cand au inceput sa apara problemele nu stim cum sa procedam sa-i evacuam.Exista vreo modalitate sa scapam de ei?Puteti sa ma ajutati cu un sfat?
Multumesc.