avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate pavio

Activitate pavio

Buna ziua,

In decembrie 2009 o colega de servici de-a sotului, i-a propus acestuia sa faca un imprumut de 5000 lei la CAR pe numele lui, sub motivul ca ea nu poate sa faca pe numele ei, deoarece are alt imprumut in derulare. I-a spus ca va vinde un apartament intr-o luna - doua si va achita imprumutul. Girant a fost al coleg, ea nu apare nicaieri, in acte, ea doar a luat banii. A platit un an, pana in noiembrie 2010 (inclusiv) nu luna de luna , cu intarzieri dar a platit.
Din decembrie 2010 pana in prezent nu a platit nimic. Dintr-o cauza necunoscuta atentionarile care le-a trimis CAR acasa nu au ajuns. Deja acum dosarul de executare a fost trimis catre executor. Sotul a sunat-o si ea tot timpul i-a spus sa stea linistit ca o sa plateasca. Nu a platit.
Ulterior am aflat ca ea a inselat mai multe persoane de la institutia unde lucreaza, in acelasi mod, la mai multe CAR-uri din oras. La aceste persoane deja li se retin bani pe statul de plata.
Ce se poate face in acest caz?
Pana acum avem doar martori. Ma gandeam sa o inregistreze la telefon, ca dovada. Scris nu avem nimic.
Sa faca o plangere la politie, impreuna cu ceilalti pagubiti? Ceilalti s-au resemnat ca au fost inselati. Eu sper sa ii convinga sa faca totusi plangerea. E prea tarziu?

Va multumesc anticipat.