avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune si naivitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune si naivitate

Buna ziua,

In decembrie 2009 o colega de servici de-a sotului, i-a propus acestuia sa faca un imprumut de 5000 lei la CAR pe numele lui, sub motivul ca ea nu poate sa faca pe numele ei, deoarece are alt imprumut in derulare. I-a spus ca va vinde un apartament intr-o luna - doua si va achita imprumutul. Girant a fost al coleg, ea nu apare nicaieri, in acte, ea doar a luat banii. A platit un an, pana in noiembrie 2010 (inclusiv) nu luna de luna , cu intarzieri dar a platit.
Din decembrie 2010 pana in prezent nu a platit nimic. Dintr-o cauza necunoscuta atentionarile care le-a trimis CAR acasa nu au ajuns. Deja acum dosarul de executare a fost trimis catre executor. Sotul a sunat-o si ea tot timpul i-a spus sa stea linistit ca o sa plateasca. Nu a platit.
Ulterior am aflat ca ea a inselat mai multe persoane de la institutia unde lucreaza, in acelasi mod, la mai multe CAR-uri din oras. La aceste persoane deja li se retin bani pe statul de plata.
Ce se poate face in acest caz?
Pana acum avem doar martori. Ma gandeam sa o inregistreze la telefon, ca dovada. Scris nu avem nimic.
Sa faca o plangere la politie, impreuna cu ceilalti pagubiti? Ceilalti s-au resemnat ca au fost inselati. Eu sper sa ii convinga sa faca totusi plangerea. E prea tarziu?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 20:51, 22 Februarie 2011
Sa faca toti plangere la politie.
Insa...slabe sanse sa rezolvati ceva concret.
Incercati sa consultati un avocat pentru a se cauta o solutie juridica.
Se poate face o plangere colectiva, insa nu va fi usor; in ce priveste inregistrarea convorbirilor, nu va sfatuiesc - acest prerogativ apartine doar organelor competente, cu o prealabila autorizatie!
e abuz de incredere dar are martori ca ea este cea care a primit banii si achitat o parte din rate?
Formulati plangere penala pentru inselaciune la politie sau la parchet ,toti colegii inselati de aceasta persoana..
O plangere colectiva,are intotdeauna mai multe sanse.
Trebuie sa dovediti existenta intelegerii dintre fiecare din dvs si persoana in cauza,cu probe.
stan petru-radu a scris:

...in ce priveste inregistrarea convorbirilor, nu va sfatuiesc - acest prerogativ apartine doar organelor competente, cu o prealabila autorizatie!

#-o Ooof :slap:
@ pavio Puteti sa inregistrati orice convorbire telefonica pe care o purtati cu o alta persoana dupa cum puteti inregistra absolut orice discutie. Nu aveti voie sa inregistrati convorbirile altora insa in ceea ce priveste propriile convorbiri telefonice sau discutii nu exista nici o interdictie si sunt destul de des folosite ca mijloace de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invinuit apoi disjuns! devor47 devor47 Am fost invinuit de trafic de droguri, mi-au facut perchezitie acasa, nu au gasit nimic, iar apoi am fost citat in calitate de invinuit. Singura legatura cu ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati prin western union si neinapoiati Medic_Aly Medic_Aly Buna ziua. As avea nevoie de un sfat informal. Am imprumutat unei persoane bani (euro si lire sterline) pe parcursul a 2-3 ani in 5 transe. Mi-a promis ca ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez un imprumut in instanta bogdanmaria bogdanmaria In vara anului2009 am fost sunata de o colega de birou care m-a rugat cu lacrimi in ochi sa o imprumut cu o suma de bani pe care ea trebuia neaparat sa o ... (vezi toată discuția)