avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit apoi disjuns!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit apoi disjuns!

Am fost invinuit de trafic de droguri, mi-au facut perchezitie acasa, nu au gasit nimic, iar apoi am fost citat in calitate de invinuit. Singura legatura cu cei din dosar era faptul ca il cunosc pe unul dintre ei si am primit bani de la el, pe care i-am dat unei persoane, iar acea persoana i-a adus iarba. Am fost si am dat declaratie. Dupa o luna de zile am fost declarat disjuns. Procesul celorlalti incepe pe 24 iulie. La ce sa ma astept? Ma pot astepta la NUP si o amenda administrativa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: devor47 , utilizator 06:12, 10 Decembrie 2012
Nu neaparat. Din dosarul principal s-a disjuns cauza dvs. In ceea ce-i priveste pe ceilalti vor fi anchetati in continuare, trimisi in judecata etc, iar in cauza ce va priveste va fi facut un alt dosar in care se vor continua cercetarile si va fi data solutia legala. Este greu sa te pronunti intr-un asemenea caz, fara sa ai cunostiinta de dosar.
vor incerca sa dovedeasca complicitatea sau o favorizare de infractor.
au disjuns deoarece inca nu le este clar rolul dvsin aceasta tranzactie insa este posibil ca din declaratiile obtinute la proces, unul dintre inculpati sa va indice ca si complice obtinind astfel o reducere a pedepsei cf art 16 din lg 143 (sa faca 16, cum se spune).

in locul dvs as urmari procesul la fiecare termen astfel incit sa puteti prevede daca situatia se inrautateste.
Eu cred ca vor sa va audieze in calitate de martor in dosarul penal in care sunt trimisi in judecata ceilalti inculpati.
Greu de spus daca se poate ajunge la NUP in cazul dvs. fara a se cunoaste in concret intreaga situatie din dosar.
Cert este faptul ca inca aveti posibilitatea de a spera sa iasa totul bine in ceea ce va priveste.
Eu cred ca nu au gasit dovezi suficiente, impotriva dvs pentru a va acuza de savarsirea unei infractiuni si intr-o prima faza au disjund dosarul. Cred ca este posibila o solutie de netrimitere in judecata.
[ link extern ]

Mentionez ca eu il cunosteam pe unul dintre ei, in luna noiembrie am primit bani de la el si eu i-am dat banii unui coleg de facultate care i-a adus pe urma ceea ce trebuia. Am mai primit de doua ori bani, dar fara vreo finalizare. Pe ceilalti nu ii cunosc si nici nu am avut vreo treaba cu ei, este prima data cand aud de ei. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cod penal cateanion9 cateanion9 Copilul meu este acuzat de : -adera la grup infractional organizat -trafic de droguri de mare risc A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in ... (vezi toată discuția)
Interceptari telefonice... intrebare! danielmarin danielmarin Buna seara, am o intrebare si sper sa pot gasi raspunsul aici. In situatia in care , o persoana este inplicata intr-un dosar, si singura proba inpotriva ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)