avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca nu ma prezint
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca nu ma prezint

buna
as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat pentru ``TRAFIC`` si de fapt ei aveau inregistrari cu un baiat de la care eu asa si miau pus inregistrarile si eu am recunoscut ca am luat de la el.......(fara flagrant)si acum sunt chemat in calitate de martor.ce ar trebui sa fac sau ce se intampla daca nu ma prezint + voi fi acuzat de consum?multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:16, 3 Mai 2012
Desi nu am inteles clar daca sunteti acuzat sau chemat in calitate de martor, trebuie sa va prezentati. Martorul, in cazul in care nu se prezinta voit si nu poate demonstra imposibilitatea deplasarii, conform legii, va fi adus fortat in fata instantei.
Pai, din cate spuneti sunteti "cercetat' pentru "trafic" , asta inseamna ca ati fost cel putin faptuitor. S-a pronuntat parchetul, v-a dat NUP sau scoatere de sub urmarire pen. ? Ati devenit intre timp. "martor" ?
Trebuie lamurite toate aceste aspecte. Sfatul meu e sa nu dati nicio declaratie pana nu consultati un avocat.
Trebuie sa va prezentati pentru declaratii. Altfel puteti fi adus cu mandat.
cam greu de inteles... dar totusi.
Indiferent daca ati primit citatie la Parchet sau la instanta de judecata, in situatia in care nu va prezentati puteti fi citat a doua oara cu mandat de aducere. Adica veti fi insotit de un agent de politie, care va va duce la organul/instanta care va citat. In plus, este posibil sa riscati sa primiti si o amenda.
In cazul in care sunteti citat in alta calitate (invinuit, inculpat), aveti dreptul la un aparator si sa nu faceti nicio declaratie.
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat specializat in drept penal. Relatarea dvs este destul de neclara, in sensul ca nu ne putem da seama daca sunteti chemat in fata instantei sau la parchet. De asemenea nu reiese foarte clar daca ati ramas in continuare martor sau.... aveti o alta calitate. Poate un numar de dosar, in eventualitatea in care cauza se afla la tribunal, ne-ar fi de folos!
Oricum, trebuie sa va prezentati, dar trebuie sa cunoasteti exact calitatea in care va prezentati si stadiul procesului pentru a stii ce trebuie facut.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Sunt chemat in instanta drept martor....fara alte incidente anterioare.

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Refuz sa dau declaratie Dr.Virca Dr.Virca A fost martor la o infractiune si anume ca am fost pasager intr-o masina a carui sofer conducea in stare de ebrietate 0,44 pe etilotest. Si se urmareste de ... (vezi toată discuția)
Articolul 254 cod penal Dragos_Popescu Dragos_Popescu Buna seara, am primit o citatie in care sunt invitat la parchet pentru audiere privind infractiunea de ' Art. 254 cp '. Mentionez ca sunt o persoana onorabila ... (vezi toată discuția)