avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Articolul 254 Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Articolul 254 Cod Penal

Buna seara, am primit o citatie in care sunt invitat la parchet pentru audiere privind infractiunea de ' Art. 254 cp '. Mentionez ca sunt o persoana onorabila si nu am fost implicat in nici o activitate penala. Ce reprezinta acest articol din codul penal pentru ca la o cautare pe internet am gasit mai multe variante in care eu nu ma regasesc.
Va multumesc anticipat.
Luare de mita! Vedeti ca este infractiune de coruptie. Trebuie sa tratati cu seriozitate problema. NU mergeti la audiere fara avocat!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Este imposibil. Sunt student, nu sunt si nu am fost angajat nicaieri. Nu am luat mita si nu am dat mita in viata mea. Ce este de facut ? Este posibil sa fie o greseala ? Mentionez ca pe citatie este foarte clar numele si adresa mea.
Va multumesc anticipat.
Art. 254 - Luarea de mita

Fapta functionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Fapta prevazuta în alin. 1, daca a fost savârsita de un functionar cu atributii de control, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

daca nu va stiti implicat in ceva de genul asta, puteti sa mergeti fara avocat, macar sa vedeti despre ce e vb. poate e o greseala, sau poate va cheama sa va intrebe daca aveti cunostinta despre o anumita persoana ca ar fi luat
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
gi-jane2, moderator
254 C.p. este cu siguranta luare de mita! Dati mai mute detalii! Ce scrie pe citatie!? Poate sunteti chemat ca martor:))!?

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Dragos_Popescu a scris:

Este imposibil. Sunt student, nu sunt si nu am fost angajat nicaieri. Nu am luat mita si nu am dat mita in viata mea. Ce este de facut ? Este posibil sa fie o greseala ? Mentionez ca pe citatie este foarte clar numele si adresa mea.
Va multumesc anticipat.

Daca situatia este cea pe care o expuneti, sigur este o eroare, o coincidenta de nume. De asemenea, poate fi o gluma proasta din partea unui amic; in acest sens verificati daca respectiva citatie este stampilata si semnata de catre un organ de cercetare penala.
Mergeti la organul de cercetare penala la care ati fost citat si clarificati situatia.

Alte discuții în legătură

daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)
Neprezentare d.n.a scorpionu31 scorpionu31 Am primit o citatie de la D.N.A si daca este o greseala ce pot face in situatia cand pe mine ma costa drumul Arad-Bucuresti? Pentru art.26 rap.la art.254 ... (vezi toată discuția)
Art.255 din codul penal fodor florian fodor florian am primit o citatie de la parchetul de pe linga tribunalul bucuresti in care sunt anuntat ca sa ma prezint pentru a fii audiat in calitate de faptuitor in ... (vezi toată discuția)