Am primit o citatie de la D.N.A si daca este o greseala ce pot face in situatia cand pe mine ma costa drumul Arad-Bucuresti? Pentru art.26 rap.la art.254 C.p.cu aplic.art.7 alin.1 din legea nr.78/2000. Si nu stiu ce sa fac. Sa ma prezint sau nu? Cred ca este o eroare.
nu veti sti sigur pina nu mergeti , si daca nu e o eroare?
oricum incercati o confirmare telefonica , nu vad de ce, data fiind distanta, nu ar vrea sa va confirme. [ link extern ] /
Infractiunile sunt grave:
Complicitate la infractiunea de luare de mita , in conditiile prev,de art. 7 din Legea nr.78/2000 ,prevederi conform carora o eventuala sanctionare penala a faptei care vi s-ar retine ar fi facuta conform prevederilor al.2 al art.254 c.pen. ( pedeapsa de la 3 la 15 ani )
Art. 7.
(1) Fapta de luare de mita, prevazuta la Art. 254 din Codul penal, daca a fost savarsita de o persoana care, potrivit legii, are atributii de constatare sau de sanctionare a contraventiilor ori de constatare, urmarire sau judecare a infractiunilor, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta la Art. 254 alin. 2 din Codul penal privind savarsirea infractiunii de catre un functionar cu atributii de control.
Sunteti obligat sa va prezentati pentru lamurirea situatiei dvs ,altfel urmand a se dispune citarea dvs.cu mandat de aducere (insotit de politist/jandarm) si amendarea dvs,conform art.198 c.pr.pen.
Daca cunoasteti ca ati avea o implicare in savarsirea unor fapte de acest gen ,este stringent necesara angajarea unui avocat , in prezenta caruia sa fiti audiat)