avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... subventii apia
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

subventii apia

In urma decesului tatalui meu, in anul 2008, am mostenit cateva hectare de pamant. Anul acesta m-am dus sa ma inscriu la Apia si acolo am aflat ca vecinul meu se declarase el cu pamantul meu, de comun acord cu functionarul Apia inca din anul 2007 ( tata traia dar nu era declarat ) si ridica subventiile de 3 ani nestingherit. Ce pot face in acest caz? Pot sa fac o plangere penala?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:02, 3 Mai 2011
Prin Legea nr. 161 din 21 aprilie 2003 au fost preluate în legislaţia naţională prevederile Convenţiei din 26 iulie 1995 privind Protecţia Intereselor Financiare ale Comunităţilor Europene (P.I.F. Convention, Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. C 316/48 din 27 noiembrie 1995) şi introduse în Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în Secţiunea 41 sub titulatura „Infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene”.

Legea nr. 78/2000 sancţionează nu doar infracţiunile de corupţie ci şi cele asimilate infracţiunilor de corupţie, cele săvârşite în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, precum şi infracţiunile îndreptate împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene.

Luarea de mită (art. 254 Cod Penal) este fapta funcţionarului care pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri. Aceste prevederi sunt coroborate cu dispoziţiile din Legea nr. 78/2000, modificată şi republicată, care stabileşte varianta agravantă a infracţiunii de luare de mită atunci când fapta a fost săvârşită de un funcţionar cu atribuţii de control. A doua variantă agravată există în ipoteza în care luarea de mită este săvârşită de agenţi constatatori, de organele de urmărire sau de judecător, cu prilejul instrumentării faptelor ce constituie contravenţii sau infracţiuni.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
Alvaro Liniers, Avocat
multumesc pentru raspuns, dar ma puteti indruma? nu stiu cui sa ma adresez, si sub ce forma? ma adresez catre Apia, sau catre o instanta? la domiciliul cui? al meu sau al paratului?
La parchet. Legea citata stabileste: Art. 22
In cazul infractiunilor prevazute in prezenta lege, urmarirea penala se efectueaza in mod obligatoriu de catre procuror.
adica trebuie sa formulati o plangere la care sa atasati actele doveditoare asupra proprietatii terenului in cauza si calitatea dvs.
E bine sa va adresati unei persoane care este familiarizat cu astfel de cereri ( avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate stie cineva legislatia privind infractiunile de coruptie,cu fonduri apia ? cornaca cornaca Un proprietar de teren agricol suprafata de 4 ha. Incheie un contrac de arenda cu o societate comerciala Panait srl, pentru o suprafata de 1,50 ha din cele 4 ... (vezi toată discuția)
Este sau nu dare de mita in cazul "valiza"? ContSters9695 ContSters9695 Care este statutul conducatorilor cluburilor de fotbal? Pot fi considerati functionari? Pentru ca infractiunea de dare de mita presupune ca subiectul activ sa ... (vezi toată discuția)
Mita ilegala in sectorul privat? w0lfshad3 w0lfshad3 Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ... (vezi toată discuția)