avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate stie cineva legislatia privind infractiunile de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate stie cineva legislatia privind infractiunile de coruptie,cu fonduri apia ?


Un proprietar de teren agricol suprafata de 4 ha. Incheie un contrac de arenda cu o societate comerciala Panait srl, pentru o suprafata de 1,50 ha din cele 4 cat este in titlu de proprietate. Aredasul Panait srl merge si declara, cere si obtine de la primarie o adeverinta din care rezulta ca arendasul Panait srl ,munceste 4 ha. si nu cum este contractul de arenda. Apia plateste arendasului Panait srl ,subventia apia pentru ,4 ha. Arendasul Panait srl, profita ca proprietarul de drept nu este din localitate si da diferenta de 2,50 ha, unei alte,, societatati Vladoi srl, la schimb ,asa cum se procedeaza in teritoriu schim intre societati. Vladoi srl lucreaza terenul dar nu da nimic proprietarului de drept de 3 ani de zile.Pentru ca asa vrea el. Primaria tace malc si nu spune nimic. Apia tace si ea . Proprietarul a fost la politie sa reclame si la parchet, Politistul din comuna la chemat si la audiat. In sensul ca politistul ia spus ca decalratia o va scrie el politistul si ca il inregistreaza video si audio. Cert este ca politistul ia spus ca nu este nici o fapta de natura penala la mijloc. Noi intrebam cunoscatorii este de competenta DNA Si va dam mai jos niste texte de lege nu inaite de a va multumi

Prin Legea nr. 161 din 21 aprilie 2003 au fost preluate în legislaţia naţională prevederile Convenţiei din 26 iulie 1995 privind Protecţia Intereselor Financiare ale Comunităţilor Europene (P.I.F. Convention, Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. C 316/48 din 27 noiembrie 1995) şi introduse în Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în Secţiunea 41 sub titulatura „Infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene”.

Legea nr. 78/2000 sancţionează nu doar infracţiunile de corupţie ci şi cele asimilate infracţiunilor de corupţie, cele săvârşite în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, precum şi infracţiunile îndreptate împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene.


Infracţiuni în legătură directă cu infracţiunile de corupţie,
cu infracţiunile asimilate acestora sau cu infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene
Legea 78/2000 – art. 17
În înţelesul prezentei legi, următoarele infracţiuni sunt în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, cu infracţiunile asimilate acestora sau cu infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene:

Infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene
Legea 78/2000 – art. 18 indice 1
(1) Folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cel mai recent răspuns: cornaca , utilizator 17:24, 31 Iulie 2014
Opinia mea este ca da, este vorba de inselaciune in conventii si favorizarea infractorului...in plus, APIA a fost prejudiciata prin plata unor sume de bani pentru un teren ce nu a fost inchiriat si folosit legal... trebuie cecetati in acest sens pentru coruptie, atat functionarii primariei, in frunte cu primarul, cat si cei de la APIA care nu se poate sa nu fi cunoscut, sa nu fi vazut faptul ca este inchiriat o suprafata mai mica decat cea declarata pentru incasarea banilor... Va puteti constitui parte civila si dvs pentru lipsirea de folosinta a diferentei de teren pentru care nu ati fost platit...
Cel mai bine ar fi sa mergeti direct la DNA, cu plangerea bine pregatia si dovedita in masura posibilitatilor dvs, urmand ca aceasta institutie sa faca demersurile necesare in aflarea adevarului despre faptele reclamate de dvs, sa decida daca e de competenta ei si daca da, sa retina dosarul spre cercetare si inceperea urmaririi penale, iar daca nu, sa dea solutie de declinare competenta sau NUP
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
Petre Enache, Avocat
Multumesc domnule Petre Enache ! Nu mi-am dat seama de la inceput .partea rea este ca am fost lasectia de politie din zona respectiva am explicat situatia iar domnia sa sefu unui IPJ. Imi comunica ca sunt fapte minore si ca trebuie sa ma adresez instantelor civile. Am trimis catre DNAprin posta cu AR toate dovezile acum astept. Dar este cert ca politia din zona respectiva, ori nu doreste a face lumina ori sunt..imi cer scuze.
Cu stima va multumesc
Este posibil ca politistul sa aiba dreptate si sa va consumati energia in mod inutil.
Mai bine evitati sa intrati in ceva care o sa va macine nervii...mai ales ca se poate sa nu iasa cum sperati...
Care este explicatia d.voastra d.le avocat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii ofiter de politie la constatarea unei fapte de coruptie- atributii procuror judecatorie la constatarea unei fapte de coruptie telecomanda telecomanda Care sunt atributiile unui ofiter politist din cadrul unei politii municipale atunci cand constata ca intr-un simplu dosar de tulburare de posesie teren ... (vezi toată discuția)
Cata incredere sa am in ofiterii de politie judiciara ai d.n.a -2 dosare acelasi continut plangere penala telecomanda telecomanda Am facut simultan doua plangeri penale pentru aceiasi fapta penala. 1). La parchetul unei judecatorii care a fost trimisa spre cercetare la un sectiede politie ... (vezi toată discuția)
Subventii apia marynaradu@yahoo.com marynaradu@yahoo.com In urma decesului tatalui meu, in anul 2008, am mostenit cateva hectare de pamant. Anul acesta m-am dus sa ma inscriu la Apia si acolo am aflat ca vecinul meu ... (vezi toată discuția)