avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atributii ofiter de politie la constatarea unei fapte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atributii ofiter de politie la constatarea unei fapte de coruptie- Atributii procuror judecatorie la constatarea unei fapte de coruptie

Care sunt atributiile unui ofiter politist din cadrul unei politii municipale atunci cand constata ca intr-un simplu dosar de tulburare de posesie teren agricol apar elemente noi si anume: Fapte de coruptie cu fonduri europene APIA ? LEGEA NR.78/2000
- folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată anume , 4 ani consecutiv. Ce face procurorul de pe langa judecatoria municipala ??? Intrebare ? Politistul incerca indreptarea spetei catre infractiunea de Tuburare de posesie si indreapta cauza spre civil ??
Este obligat politistul sa aduca imediat la cunostiinta procurorului ce supravegheaza cauza si sa decline catre Directia Nationala Anticoruptie ???
Cel mai recent răspuns: telecomanda , utilizator 16:54, 26 August 2014
Se declina competenta si se trimite dosarul la organul competent.
Multumim d.le avocat. Dar daca nu se intampla asa ? politistul are are cunostiinta si caruia i se aduce la cunostiinta cu documente,adeverinte depuse la dosar ,ca sunt fapte de coruptie cu fonduri europene date de APIA si el face tot posibilul sa musamalizeze cazul. Ce pot sai fac legal ? Politistul nicimacar nu a dus la cunostiinta procurorului de caz. Politistul o tine langa ca de fapt este o simpla tulburare de posesie. Dupa cum am scris am depus la postul de politie cu proces verbal Multe foarte multe documente in cere se vede clar acte de coruptie cu fonduri APIA - Ba chiar am depus extrase din practica judiciara dupa siteul Directiei Nationale Anticoruptie. Adevarul este ca toate declaratiile pe propria raspundere date de fermierul reclamat de mine date pentru obtinerea de fonduri APIA sunt mincinoase,Suprafetele din contractele de arenda sunt mai mici decat cele declarate de fermier si pentru care cu sprijinul primarului al secretarului au abtinut fonduri apia.Toate declaratiile pe propria raspundere ale acestui fermier sunt sustinute de adeverinte contrasemnate de Primar- Secretar primarie si Agent agricol. Plotistul a vazut acest fapt si dupa cum am scris o da in diverse si incearca a impinge cauza spre un proces civil. Cum aflu daca aadus la cunostiinta procurorului de la judecatorie ? Am dezgropat mortii dintr-o pura intamplare dar nici de fraiera nu pot sa fiu luata...
Puteți face plângere penală la parchet. Sau poate chiar la DNA, dacă fapta se încadrează la cele de competența lor.

Totuși cel mai bine ar fi la parchet, iar ei își vor declina eventual competența.

Sesizarea se poate face independent de dosarul aflat la poliție, deoarece practic este vorba despre o altă faptă decât pentru cea care se află în curs de cercetare.
pentru speta in sine depuneti plangere la parchet iar pentru politist la dna ,
AUREL si IONEL Doi mostenitori proprietari de teren agricol suprafata de 4 ha. Fiecare cu cate 2 ha. ,,, Un singur titlu de proprietate.,,,
Unul dintre ei proprietari- Aurel
Incheie un contrac de arenda cu o societate comerciala Panait srl, pentru o suprafata de 1,50 ha din cele 4 cat este in titlu de proprietate
. Aredasul Panait srl, merge la primarie si declara pe propria raspundere, cere si obtine de la primarie o adeverinta din care rezulta ca el arendasul Panait srl ,munceste 4 ha. si nu cum este contractul de arenda 1,50ha. Apia plateste arendasului Panait srl ,subventia apia pentru ,4 ha. Arendasul Panait srl, profita ca proprietarul de drept nu este din localitate si da diferenta de 2,50 ha, unei alte,, societatati Vladoi srl, la schimb ,asa cum se procedeaza in teritoriu schim intre societati. Vladoi srl lucreaza terenul dar nu da nimic proprietarului de drept de 3 ani de zile.Pentru ca asa vrea el.Arendasul Panait se achita de obligatii fata de proprietarul Aurel Primaria tace malc si nu spune nimic. Apia tace si ea .
Proprietarul prejudiciat Ionel face reclamatie simultan la DNA - si la parchetul de pe langa judecatoria mun. Babadag , Politistul din comuna la chemat pe ionel si la audiat.. Desii sau depus la dosar documente date de primarie si de apia din care rezulta clar falsul in declaratii si adeverinte eliberate de primarie pentru obtinerea de fonduri apia. Mai clar ia tabelele cu suprafetele de teren arendasul Panait srl scrie clar 2,50 ha- Iar langa acest tabel atasaja contractul de arenda cu suprafata de 1,50 ha. Primaria accepta ,semneaza si elibereaza adeverinte pentru obtinere de subventii apia
Cert este ca politistul m- ia spus ca este o fapta de natura penala la mijloc Tulburare de posesie Intre timp reclamantul Ionel a fos chemat si la DNA unde a depus aceleasi documente iar ofiterul DNA ia comunicat ca ar fii o fapta de coruptie pe legea 78/2000 Faptuitor fiind Panait srl si vazand documentele a spus clar ca si primaria locala este implicata pentru ca a elberat adeverintele care nu corespundeu cu realitatea.
Legea nr. 78/2000 sancţionează nu doar infracţiunile de corupţie ci şi cele asimilate infracţiunilor de corupţie, cele săvârşite în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, precum şi infracţiunile îndreptate împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene.
Infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene
Legea 78/2000 – art. 18 indice 1si indice 5
(1) Folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Astazi , 26.08.2014 am fost sunat de politistul ,, NU CEL DE LA D.N.A. CEL de la Babadag care mi-a propus sa merg la sectia de politie CA A DECOPERIT CINE IMI TULBURA POSESIA si imi propune sa merg acolo la sectia de politie sa ma inteleg cu arendasul Panait srl si ca imi ofera niste bani pentru 3 ani in care a cultivat terenul fara acordul meu.
De la inceput acest politist de tara a incercat sa ma induca in eroare impingand speta care o iesire din indiviziune si o simpla tulburare de posesie.Desii din documente rezulta clar si alte fapte.
Ce sa fac ? sa merg la D.N.A ? De mers la politie nu merg sa-mi bage bani in mana sa dau de alte necazuri. De ce tine neaparat politistul de tara sa mi se dea bani ? Va rog ce ma sfatuiti sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate stie cineva legislatia privind infractiunile de coruptie,cu fonduri apia ? cornaca cornaca Un proprietar de teren agricol suprafata de 4 ha. Incheie un contrac de arenda cu o societate comerciala Panait srl, pentru o suprafata de 1,50 ha din cele 4 ... (vezi toată discuția)
Pot fii acuzati de complicitate sau abuz in serviciu,primar-secretar-agent agricol ? telecomanda telecomanda Fermierul GICA solicita Fonduri Europene APIA acesta merge la primarie unde depune odeclarati pe propria raspundere ca lucreaza un teren agricol de 4 ha. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva poltistului si procurorului de caz,pentru abuz in serviciu cornaca cornaca In anul 2014 am depus o plngere penala pentru Tulburare de posesie si abuz in serviciu impotriva a doi fermieri cat si impotriva reprezentantilor unei ... (vezi toată discuția)