avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal

Copilul meu este acuzat de :
-adera la grup infractional organizat
-trafic de droguri de mare risc
A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in arestu-l Brasov dupa cele 29 de zile a fost transferat la penitenciarul Codela .
Cu toate ca in dosarul lui dupa spusele acuzatului nu i se aduce nicio invinuire de trafic de droguri si prindere in fraglant cu tot cu perchiezitie domiciliara cu tot ca nu sa gasit nimic decat o simpla declaratie a unui prieten (cunoscut) ca au fost inpreuna .
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:47, 9 Aprilie 2012
Daca instanta a emis mandat trebuie sa existe ceva probe.
Nu il putea aresta pe o simpla declaratie.
Am client care se sustine de acuzare ca a vandut droguri cu factura si exista si martori si este liber...
Deci, o simpla declaratie si chiar mai mult nu este intotdeauna suficient...

Chiar daca nu s-a gasit nimic la perchezitie pot exista interceptari ale convorbirilor telefonice si alte probe.Depinde care a fost contributia sa...
Ar fi recomandabil sa ii angajati avocat pentru ca altfel nu veti putea intelege de ce a fost arestat.
Chestiunea cu probele si interpretarea lor constituie un aspect de natura tehnica si doar specialistii in drept penal o pot face.

Se poate intampla si sa fie arestat aiurea deoarece pe trafic de droguri...se cam poate aresta la gramada mai ales daca nu a avut angajat avocat la judecarea propunerii de arestare preventiva si de abia apoi se mai limpezesc apele, dar asa ceva se intampla destul de rar.
Cert este faptul ca daca este arestat se va tot prelungi mandatul de arestare...daca nu va fi aparat corespunzator.
Regula de baza este aceea ca, dupa arestarea preventiva asa se intampla si cu greu se revoca arestarea preventiva.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Luati un avocat copilului dvs. si nu va luati dupa spusele acuzatului, deoarece putini sunt cei care recunosc si majoritatea se cred nevinovati si persecutati de justitie.
Niciun judecator nu permite arestarea unei persoane fara probe. Infractiunea pt care se afla in arest este grava.
daca deja a fost transferat la penitenciar inseamna ca deja este trimis in judecata situatie in care deja a fost intocmit rechizitoriul si a inceput judecata.
depinde de probe si de colegii de fapte daca vor sa-l scoata sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)
Grup infracțional si trafic de droguri Marius20011 Marius20011 Am si eu o intrebare..Am 20 de ani si nu am antecedente penale,acum 5 luni a fost infiltrat la mine in cartier un colaborator diicot căruia i am vandut 0.23 g ... (vezi toată discuția)