Buna ziua. A m si eu o problema, acum o luna am acrosat un autoturism in parcare producandui daune minore : spoiler, sghiriat, aripa un colt mic vreo 2 centimetri infundata, si farul sghiriat. la autoturismul meu la fel.
Cunoscindul pe proprietar nu am mers la politie, a venit a vazut ce s-a intimplat iam spus ca o sa-i platesc daunele dar nu detin suma de bani decit peste 2 luni de zile.
Acesta a mers la politie si a facut plingere pe motivul ca ii trbuie dovada s-o repere...
Eu iam spus ca nu are nevoie masina fiind recent adusa di Germania avind Nr. de imatriculare rosii se putea repara masina si fara dovada, motivand la un service ca asa a cumparat masina. Dar el a spus ca daca nu ii dau banii pe loc o sa mearga la Politie unde s-a si mers.
Mentionez ca autoturimul meu nu este imatriculat are Nr. rosii expirate.
Am fost citat la Politie unde am mers si mi-am recunoscut vina, declarind ca parcarea unde s-a produs accidentul este in lucru fapt real, si ca am dorit sa mut autoturismul pentru a elibera acea zona pentru a nu incurca pe cei care amenajeaza parcarea.
Dupa o saptamina am fost chemat din nou la Politie fiindumi suspendat permisul pe baza Art 85 al.1 si 2 pina la solutionarea cazului adica dupa un proces...
Art. 85
(1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate ori cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.
Recunosc ca am deplasat autoturismul 10-12 metri, dar nu am condus pe drumul public cum spune Art 85 din acest forum am observat ca parcarea nu este considerata drum public.
Va rog sa-mi spuneti ce mi se poate intamla?
Eu o sa caut un Avocat pentru ca sunt constient ca fara unul o dau in bara cu instanta de judecata ....
Va multumesc !!!