avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in parcare

Buna ziua. A m si eu o problema, acum o luna am acrosat un autoturism in parcare producandui daune minore : spoiler, sghiriat, aripa un colt mic vreo 2 centimetri infundata, si farul sghiriat. la autoturismul meu la fel.
Cunoscindul pe proprietar nu am mers la politie, a venit a vazut ce s-a intimplat iam spus ca o sa-i platesc daunele dar nu detin suma de bani decit peste 2 luni de zile.
Acesta a mers la politie si a facut plingere pe motivul ca ii trbuie dovada s-o repere...
Eu iam spus ca nu are nevoie masina fiind recent adusa di Germania avind Nr. de imatriculare rosii se putea repara masina si fara dovada, motivand la un service ca asa a cumparat masina. Dar el a spus ca daca nu ii dau banii pe loc o sa mearga la Politie unde s-a si mers.
Mentionez ca autoturimul meu nu este imatriculat are Nr. rosii expirate.
Am fost citat la Politie unde am mers si mi-am recunoscut vina, declarind ca parcarea unde s-a produs accidentul este in lucru fapt real, si ca am dorit sa mut autoturismul pentru a elibera acea zona pentru a nu incurca pe cei care amenajeaza parcarea.
Dupa o saptamina am fost chemat din nou la Politie fiindumi suspendat permisul pe baza Art 85 al.1 si 2 pina la solutionarea cazului adica dupa un proces...
Art. 85

(1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate ori cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.

Recunosc ca am deplasat autoturismul 10-12 metri, dar nu am condus pe drumul public cum spune Art 85 din acest forum am observat ca parcarea nu este considerata drum public.
Va rog sa-mi spuneti ce mi se poate intamla?
Eu o sa caut un Avocat pentru ca sunt constient ca fara unul o dau in bara cu instanta de judecata ....
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: giovanni2032 , utilizator 22:35, 23 Februarie 2011
daca parcarea este publica, adica parcare gen mall-uri / supermarketuri, atunci OUG 195 se aplica si in aceste cazuri.
evident, nu pun in discutie distanta parcursa, intentia conducatorului - aceste sunt aspecte ce trebuie invederate de catre avocatul dvs in fata organelor de urmarire penala pentru individualizarea sanctiunii sau chiar ptr aplicarea art.18 ind 1 CP.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce se pedepseste conducerea unui autoturism neinmatriculat conform noului cod penal? (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)