avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate cristi84dea

Activitate cristi84dea

Nu am solicitat prelungirea autorizatiei si nici n-o s-o fac, nu mai doresc sa construiesc acea cladire. in plus, pt. prelungirea autorizatiei ar mai trebui platiti inca aproximativ 13.500 RON. Vreau sa stiu doar daca imi pot primi banii inapoi, sau macar o parte din ei.
Buna ziua,

Am o intrebare: in anul 2008 am obtinut o autorizatie de constructie pentru care am platit catre Primarie suma de 44.000 RON. Constructia nu s-a realizat datorita situatiei economice din tara. Conform articolului 267 din codul fiscal, inteleg ca se pot recupera acesti bani. M-am adresat Primariei in acest sens, dar raspunsul lor a fost :" daca se construia ceva, 2% macar din constructie, primeam diferenta, daca nu s-a construit nimic, nu primiti nimic inapoi". Taxa este egala cu 0,5% din valoarea lucrarilor. Ulterior, Primaria are obligatia, in baza declararii proprietarului a valorii reale a constructiei, care se depune dupa expirarea autorizatiei, sa emita o noua valoare a taxei si, conform art.267: ......."până în cea de-a 15-a zi inclusiv, de la data la care compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale a emis valoarea stabilită pentru taxă, trebuie plătită orice sumă suplimentară datorată de către persoana care a primit autorizaţia sau orice sumă care trebuie rambursată de autoritatea administraţiei publice locale....." Mentionez ca autorizatia expira pe 17.03.2011.
Intrebarea mea este: Daca valoarea constructiei este 0, pt. ca nu s-a construit nimic, dar am platit 44.000 Ron deja, nu ar trebui sa primesc banii inapoi?
Va multumesc!