avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale recuperare taxa autorizatie construire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

recuperare taxa autorizatie construire

Buna ziua,

Am o intrebare: in anul 2008 am obtinut o autorizatie de constructie pentru care am platit catre Primarie suma de 44.000 RON. Constructia nu s-a realizat datorita situatiei economice din tara. Conform articolului 267 din codul fiscal, inteleg ca se pot recupera acesti bani. M-am adresat Primariei in acest sens, dar raspunsul lor a fost :" daca se construia ceva, 2% macar din constructie, primeam diferenta, daca nu s-a construit nimic, nu primiti nimic inapoi". Taxa este egala cu 0,5% din valoarea lucrarilor. Ulterior, Primaria are obligatia, in baza declararii proprietarului a valorii reale a constructiei, care se depune dupa expirarea autorizatiei, sa emita o noua valoare a taxei si, conform art.267: ......."până în cea de-a 15-a zi inclusiv, de la data la care compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale a emis valoarea stabilită pentru taxă, trebuie plătită orice sumă suplimentară datorată de către persoana care a primit autorizaţia sau orice sumă care trebuie rambursată de autoritatea administraţiei publice locale....." Mentionez ca autorizatia expira pe 17.03.2011.
Intrebarea mea este: Daca valoarea constructiei este 0, pt. ca nu s-a construit nimic, dar am platit 44.000 Ron deja, nu ar trebui sa primesc banii inapoi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristi84dea , utilizator 23:11, 19 Februarie 2011
In acest timp ati solicitat prelungire a autorizatiei ??? De ce citati trunchiat ???
în termen de 15 zile de la data finalizării lucrărilor de construcţie, dar nu mai târziu de 15 zile de la data la care expiră autorizaţia respectivă, persoana care a obţinut autorizaţia trebuie să depună o declaraţie privind valoarea lucrărilor de construcţie la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale;.
Nu am solicitat prelungirea autorizatiei si nici n-o s-o fac, nu mai doresc sa construiesc acea cladire. in plus, pt. prelungirea autorizatiei ar mai trebui platiti inca aproximativ 13.500 RON. Vreau sa stiu doar daca imi pot primi banii inapoi, sau macar o parte din ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finalizare constructie nicolas25 nicolas25 Ce acte imi sunt necesare ca sa ridic autorizatia finalizarii constructiei de la primarie? Daca nu am construit nimic penteu ca n-am avut bani ce se intampla ... (vezi toată discuția)
închidere autorizaþie de construire milian milian Am o casă în contrucţie la stadiul \"în roşu\" cu geamurile exterioare montate. Construcţia a început acum 2 ani, după eliberarea autorizaţei de ... (vezi toată discuția)
Extindere de balcon la casă Corinacotofana Corinacotofana Bună ziua am o casa parter +etaj am actele toate la casă an planul casei am balcon de 3metri dar vrei să-l prelungesc acum3 metri am fost la primărie mi sa ... (vezi toată discuția)