avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Extindere de balcon la casă
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Extindere de balcon la casă

Bună ziua am o casa parter +etaj am actele toate la casă an planul casei am balcon de 3metri dar vrei să-l prelungesc acum3 metri am fost la primărie mi sa spus sa depun cerere de urbanism am depuso dar vreau sa menționez că an momentul când am depus cererea le-am zis că al și construiesc și vreau să vă mai zic că nu-l aveam construit nici pe balconul existent an acte deci am făcut o data balconul cu extinderea de alți 3metri și acum când am fost la primărie mi sa spus că nu am voie sa construiesc fara sa am autorizație de construcție și o sa primesc amendă pentru că am construit ilegal dar mi sa spus de către altă doamnă de la primărie că să accepte să-l construiesc pân ce este actele mai durează dar acum a venit altă doamnă din concediu și zice că trebuia să aștepte să vina dânsa că ea de ocupa de zona noastră ce rog să-mi spuneți ce sa fac sa nu mă amendeze și dacă e normal să-mi facă tot doamnă aceasta intabularea la casă cu toate că i-am zis că casa nu este terminată este an construcție dar mi-a zis pai dacă dormim an ia anseamna că e terminată asta fiind acum 4ani și eu abia acum un an de zile am dormit prima oara an casă si vreau să vă m-ai spun că balconul nu era construit la intabularea casei va mulțumesc mult o zi buna sa aveți un răspuns va rog mult!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:28, 19 August 2017
Nu este legal sa construiti fara a detine autorizatie de constructie obtinuta in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. Toate "spusele" / "vorbele" de care amintiti sunt doar speculatii.
Intabularea poate fi efectuata de catre functionarul primariei care se ocupa cu asa ceva, daca primaria a obtinut prin hotarare de guvern (prin programul national platit din fonduri europene) dreptul de inscriere gratuita (fara plata din partea proprietarului) a constructiilor si terenurilor in cartea funciara a localitatii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere de balcon Corinacotofana Corinacotofana Bună ziua am o casa parter+etaj an autorizația de construcție am balconul an plan abia anul aceasta am făcut balconul dar am realizat că e mic și l-am ... (vezi toată discuția)
Modificare proiect constructie casa Adrian_Mailat Adrian_Mailat Buna ziua, am o casa la care vreau sa fac extindere si mansardare. Am obtinut autorizatia de constructie, dar din motive financiare, as dori sa micsorez ... (vezi toată discuția)
Ajutor! probleme balcon construit la parter - posibil abuz politia locala iulian1986 iulian1986 In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ... (vezi toată discuția)