Bună ziua am o casa parter +etaj am actele toate la casă an planul casei am balcon de 3metri dar vrei să-l prelungesc acum3 metri am fost la primărie mi sa spus sa depun cerere de urbanism am depuso dar vreau sa menționez că an momentul când am depus cererea le-am zis că al și construiesc și vreau să vă mai zic că nu-l aveam construit nici pe balconul existent an acte deci am făcut o data balconul cu extinderea de alți 3metri și acum când am fost la primărie mi sa spus că nu am voie sa construiesc fara sa am autorizație de construcție și o sa primesc amendă pentru că am construit ilegal dar mi sa spus de către altă doamnă de la primărie că să accepte să-l construiesc pân ce este actele mai durează dar acum a venit altă doamnă din concediu și zice că trebuia să aștepte să vina dânsa că ea de ocupa de zona noastră ce rog să-mi spuneți ce sa fac sa nu mă amendeze și dacă e normal să-mi facă tot doamnă aceasta intabularea la casă cu toate că i-am zis că casa nu este terminată este an construcție dar mi-a zis pai dacă dormim an ia anseamna că e terminată asta fiind acum 4ani și eu abia acum un an de zile am dormit prima oara an casă si vreau să vă m-ai spun că balconul nu era construit la intabularea casei va mulțumesc mult o zi buna sa aveți un răspuns va rog mult!
Nu este legal sa construiti fara a detine autorizatie de constructie obtinuta in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. Toate "spusele" / "vorbele" de care amintiti sunt doar speculatii.
Intabularea poate fi efectuata de catre functionarul primariei care se ocupa cu asa ceva, daca primaria a obtinut prin hotarare de guvern (prin programul national platit din fonduri europene) dreptul de inscriere gratuita (fara plata din partea proprietarului) a constructiilor si terenurilor in cartea funciara a localitatii respective.