In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ajung la balcon m-am trezit cu Politia Locala la usa ca imi cere actele de la balcon respectiv autorizatia de construire .Mentionez ca acest balcon este trecut in contractul de vanzare-cumparare, este inscris in cartea funciara si este trecut in documentatia cadastrala dar are o rubrica la balcon (fara autorizatie) culmea este ca am eliberat si un certificat fiscal de la primarie in care din 2007 tot platesc impozit pentru aceste balcon si figureaza ca imobil construit. Acum Politia imi face un proces verbal de constatare in care imi solicita sa intru in legalitate prin desfiintare in termen de 30 de zile. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat , pareri cum sa fac si ce sa fac ca nu as vrea sa raman fara acest balcon. Multumesc:sorry:
Trebuie să formulați o plângere împotriva p-v de constatare a contravenției, în termen de 15 zile de la comunicare, prin care să susțineți că balconul are a anumită vechime de construire. Contactați un avocat care să vă ajute.
ideea e ca nu am ce plangere sa fac. nu e o contraventie nu mi sa aplicat nici o amenda. daca mi se aplica o contestam. ei specifica intrarea in legalitate prin desfiintare, le-am spus ca dupa atata timp vin sa verifice acest lucru ca balconul dupa spusele fostului proprietar e construit inainte de anul 2000 si nu au zis nimic.
Atunci susțineți această apărare și puneți-le în vedere că nu veți modifica balcoanele deoarece acestea au fost construite cu foarte mulți ani în urmă.
Daca spuneti ca nu aveti ce plangere sa formulati in conditiile in care colegul meu v-a indrumat sa formulati contestatie, nu aveti decat sa asteptati epuizarea termenului pentru formularea vreunei contestatii, dupa care veti avea surpriza de a fi chemat in judecata de catre Politia Locala pentru a se pronunta o hotarare care sa va oblige la intrarea in legalitate prin demolare/sau sa se permita reclamantei sa efectueze aceasta demolare pe cheltuiala Dvs
eu inteleg ce ma sfatuiti. cand am semnat acest proces verbal de constatare
am spus ca vreau sa il contest iar cei de la politia locala mi-au spus ca asta e doar o constatare ....nu o contraventie ca nu am ce contesta, au si specificat in acel proces verbal ca balconul din actele verificate rezulta ca balconul a fost construit de vechiul proprietar si nu de mine. si au zis ca iei doar mi-au adus la cunostiinta acest lucru urmand pe viitor sa vina cu o contraventie reprezentand amenda... din discutiile cu un alt avocat care imi este si prieten ma sfatuit ca in momentul cand voi fi amendat sa formulez o contestatie la acel proces verbal. acum nu stiu ce sa fac de obicei la procesele verbale de contraventie iti este adus la cunostiinta ca poti sa le contesti in termen de 15 zile si mentionezi si semnezi de acest lucru. Intrebare???balconul este construit din beton armat, pot amenaja acel balcon in acest moment? as vrea sa inlocuiesc geamurile cu gemuri de termopan sa fac o izolatie si sa inlocuiesc acoperisul? se poate ?sau ma complic si mai tare?
Reabilitare termica
Zabriela
Buna ziua,
blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)