avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta92

Activitate nicoleta92

Răspuns la discuția Pot fi acuzata de instigare?
Multumesc mult pt raspunsuri.Este prima oara cand am de aface cu politia si pot spune ca m-am speriat putin chiar daca stiu ca sunt nevinovata doar ca e implicat prietenu meu si ma gandeam ca ma baga in eu stiu ce belele doar pt ca sunt prietena lui si avand in vedere si modul cum m-au tratat presiuni sa scriu unele chesti impotriva mea si vorbe de genu ca ma baga 15 zile la inchisoare pt instigare ca eram minora atunci chiar m-au speriat dar am inteles ca asa procedeaza pt aflarea adevarului si desi stiu ca am zis adevaru si n-au probe m-au speriat.
Eu asa consider ca sunt nevinovata adica nu l-am amenintat pe acel individ si nu l-am pus pe prietenul meu sa faca asa ceva.Politia m-a chemat si mi-au spus ceva de instigare ceea ce mi se pare absurd.Doar pt ca este prietenul meu a actionat violent din cauza ca acea persoana ma acostat pe strada a aflat si nu l-am pus eu nu inteleg dc vor sa ma bage si pe mn in acesta chestie.Dar puteam sa refuz sa dau declaratie in calitate de martor din moment ce nu am vazut nimic?
Dar acea persoana care i-a spus poate fi cercetata pt instigare?Eu stiam ca instigarea e atunci cand pui pe cineva sa faca ceva nu cand doar ii spun ceva ce ai vazut...
In urma cu ceva timp mergeam pe strada cand un anumit individ s-a dat la mine in sensul ca mi s-a adresat nepoliticos m-a luat in brate i-am cerut sa ma lase in pace dupa care mi-am vazut de drum fara sa ii dau importanta(pe acesta persoana o cunosc din vedere fiind din acelasi oras ca si mine un oras foarte mic).Prietenul meu a aflat cele intamplate de la cineva care ne cunostea si vazuse acest incident.Acesta a reactionat intrun mod foarte violent.Acel baiat a facut plangere la politie spunand ca l-am amenintat ceea ce nu este adevarat iar cei de la politie mau chemat sa dau declaratie.Leam spus ce sa intamplat si ca nu eu i-am spus si nu l-am pus pe prietenul meu sa il bata pe acel baiat.Acestia au facut ceva presiuni aspura mea in sensul sa spun ca eu i-am spus si l-am pus sa se bata ca nu se intampla nimic ceea ce nu mi sa parut in regula dupa care mi-au spus ca ma banuie de instigare.Am declarat insa ca nu i-am spus nimic si nu l-am pus pe prietenul meu sa il bata pe acel baiat.Pot fi acuzata de instigare avand in vedere ca prietenul meu a declarat ca nu l-am pus eu sa il bata pe respectiv?