avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Activitate hanszi

Activitate hanszi

Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi dati un sfat ce pasi trebuie sa urmez pentru obtinerea proprietatii asupra terenului aflat in urmatoarea situatie (date din extras CF):
-A. Partea I curte si gradina in intravilan pe care se afla o casa de lemn
-B. Partea II B1 Cooperativa Agricola de productie cota actuala 128/253 din teren
B3 Statul Roman conf L58/1974 cota actuala 125/253 din teren
-C.Partea III C "Proprietarul" casei de lemn are drept de folosinta asupra teren
In cazul in care trebuie masurat terenul documentatia rezultata trebuie avizat la OCPI, ce trebuie sa contina, si ce taxe trebuiesc platite ? Aproximativ in cat timp se rezolva si ce cheltuieli implica pana cand in cartea funciara apare la Partea II ca proprietar al terenului numai numele proprietarului casei?
Răspuns la discuția indiviziune 6 proprietari
Cred ca am fost confuz si nu am explicat bine situatia actuala poate am folosit expresii neadecvate gen "indiviziune"(nu am cunostinte juridice) incerc sa explic altfel: 6 proprietari in cartea funciara fiecare avind cota parti de exemplu a are 8/32, b 8/32, c 8/32 d 2/32 e 3/32 f 3/32
-a,b,c vor sa aiba cite un lot conform procentului detinut de ei iar d,e,f vor sa aiba lotul 4 in care ei sa aiba procentul de d 2/8 e 3/8 f 3/8.
- d,e,f momentan nu au bani pentru platii taxe si lor le convine situatia actuala daca aceasta varianta este realizabil legal. In cazul in care nu merge varianta cu 4 loturi o sa accepte varianta cu sase loturi in nici un caz nu vor sa ajunga in instanta vor sa rezolve la notar si cu specialist in cadastru
Intrebarea am pus in forum pentru ca am auzit tot de la oameni care nu cunosc prea bine legislatia cum ca dintr-o parcela cu sase coproprietari trebuie sa rezulte 6 loturi si nui se poate sa fie 4. Sper ca nu am derenjat pe nimeni dar deocamdata nu ma consider perfect lamurit
Răspuns la discuția indiviziune 6 proprietari
Multumesc pentru raspunsuri, cu schita de impartire in patru loturi nu este problema, este consens intre proprietari pentru aceasta varianta, cei trei care vor sa ramane in indiviziune nu vor sa plateasca taxe pentru imparitrea intre ei , sunt mama cu doi fii dar mie frica ca o sa avem probleme la predarea documentatiei cadastrale pt. verificare la OCPI ar putea specifica cineva in ce articole de acte normative este reglementat iesirea din indiviziune. Ne trebuie aceste articole in cazul in care cei de la OCPI nu vor sa primeasca dosarul.
Sunt 6 proprietari in indiviziune cu diferite procente pentru o parcela. Se poate impartii parcela astfel ca 3 proprietari sa primeasca cite o parcela conform cotei parti detinute iar restul de trei proprietari sa ramine in indiviziune pe a patra parcela care ramine dupa dezlipirea celor trei parcele ?