avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate cosminsb

Activitate cosminsb

Răspuns la discuția TVA intracomunitar RO - DE
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca firma A (Romania, platitoare TVA) emite factura pentru firma B (Germania, platioare TVA), se trece TVA pe factura?
Factura se emite pentru prestari servicii- grafica/design.
Multumesc!
Multumesc de raspunsuri!
Vin insa cu anumite completari/intrebari...
- daca era in insolventa...nu avea obligatia sa instiinteze cumparatorul cand s-a semnat actul notarial?
- pentru masa credala, nu trebuia sa primesc o notificare?
- in contract sun trecute penalizari pentu constructor in cazul in care intarzie. Stiu ca in insolventa orice penalizare nu mai e luata in calcul. Cum a semnat stiind ca nu va plati niciodata penalizari?
- anexat la contract este un plan..cu masuratori si dispunerea locuintei, care ulterior s-a dovedit a fi un plan oarecare, nicidecum cel pe care urma sa se lucreze. Nu a respectat acel plan, spatiul s-a redus.
- in contract este trecut ca se va preda cu etajul intabulat (este o mansarda).
- este posibil ca autorizatia de constructie sa fie pe numele vecinilor de la ultimul etaj? Constructorul nu are nici o autorizatie la urbanism!!!
Asupra acestui aspect am fost anuntat recent ca nu este posibil...
Nu pot nicicum recupera suma data avans in conditiile de mai sus?
Multumesc!
Buna ziua,
As dori un sfat din partea dvs. la problema mea...
In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). Apartamentul era in faza de constructie, nefinalizat, neintabulat (fara CF). In contract sunt trecute clauze: - cazul in care contructorul depaseste termenul de predare, plateste penalizari *(a depasit demult acest etermen...)
- cazul in care beneficiarul doreste sa renunte, primeste suma data avans fara alte penalizari
Din 2009 stadiul contractului este acelasi, firma este in insolventa (in insolventa era si la data cand am dat avansul, insa nu am stiut).

Bineinteles ca am dorit recuperarea avansului, insa constructorul imi spune ca nu are bani...

Ce demersuri legale pot face pentru recuperarea avansului?
Vreau doar suma data avans...fara alte penalizari....
Multumesc!