avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate gabi_cgb

Activitate gabi_cgb

Răspuns la discuția Pensia pentru limita de varsta
V-a multumesc.
Buna ziua
Sunt pensionar de invaliditate si conform ultimelor modificari la Legea pensiilor privind grupa I de munca m-a incadrez in reducerea varstei de pensionare avand 24 ani si 6 luni in grupa I . Cand putem depune dosarul la Casa de pensii pentru recalculare pensiei pentru limita de varsta si ce acte trebuiesc depuse ? Pe perioada de la depunerea dosarului si pina la primirea pensiei pentru limita de varsta (adica 3 - 4 luni) se suspenda pensia de invaliditate sau nu.
V-a multumesc.
Răspuns la discuția sporuri salariale
ana_cer a scris:

Precizati despre care spor este vorba.

Sporul de 25% pentru exploatarea statiilor electrice de la domiciliu (adica lucram in ture de 24h cu 24h pina in 1990, iar din 1990 pana in 2011 24h cu 48h. din cele 24h lucram 8ore iar restul 16 ore supravegheam instalatia din camera de domiciliu din incinta statiei de unde interveneam numai la avarii sau la cererea dispecerului).
Am lucrat in perioada mai 1977 - 01/04/2001 si inscrisa in cartea de munca ca fiind considerata in grupa I de munca, dupa aprilie 2001 ni a mai fost considerata activitatea ca facand parte din grupele de munca. Dupa noua lege cei 24 ani si 8 luni cum se considera , in grupa deosebita sau speciala ?
Legea 263/2010 se aplica si perioadei pina in aprilie 2001?Adica 1977-2001.
La casa de pensii mi-sa spus ca aceea perioada se incadreaza in grupa deosebita.
Daca sporul de 25% prevazut in C.C.M. nu este trecut in cartea de munca cum se poate lua in calcu la punctajul de pensie daca unitatea la care am lucrat nu vrea sa elibereze adeverinta pe motiv ca nu este spor permanent ? M-a refer la perioada pana la 01/04/2001.
sporul de 25% la salariul de baza prevazut in C.C.M. pentru exploatarea statiilor de la domiciliu se ia in calcul pentru punctajul de pensie ? Mentionez ca C.A.S.- ul sa plarit la brut dar in cartea de munca nu este trecut acest spor motivand unitatea ca nu este spor permanent.