avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri salariale

Daca sporul de 25% prevazut in C.C.M. nu este trecut in cartea de munca cum se poate lua in calcu la punctajul de pensie daca unitatea la care am lucrat nu vrea sa elibereze adeverinta pe motiv ca nu este spor permanent ? M-a refer la perioada pana la 01/04/2001.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:58, 19 Ianuarie 2012
Precizati despre care spor este vorba.
Formulati o cerere in scris catre angajator pentru a va elibera o astfel de adeverinta .. in caz de refuz, sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta.
ana_cer a scris:

Precizati despre care spor este vorba.

Sporul de 25% pentru exploatarea statiilor electrice de la domiciliu (adica lucram in ture de 24h cu 24h pina in 1990, iar din 1990 pana in 2011 24h cu 48h. din cele 24h lucram 8ore iar restul 16 ore supravegheam instalatia din camera de domiciliu din incinta statiei de unde interveneam numai la avarii sau la cererea dispecerului).
Da, stiu problema despre acest spor. La noi s-a inscris in cartea de munca, inclus in salariul de incadrare, ca asa s-a considerat atunci cand s-a introdus. Din pacate, nu a fost o gandire unitara in sistem.
Ati primit macar adeverinta pentru sporul de lucru in zile nelucratoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporurii salariale gabi_cgb gabi_cgb sporul de 25% la salariul de baza prevazut in C.C.M. pentru exploatarea statiilor de la domiciliu se ia in calcul pentru punctajul de pensie ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Continuitate grupa a-i a Ilie Danut Ilie Danut Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste incadrarea in gupele speciale dupa 01-04-2001, cand in cartea mea de munca se specifica incetarea incadrari in ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta - conditii deosebite ionicabotezatu ionicabotezatu Am lucrat 6 ani (in perioada 1998-2004) la o firma care a fost lichidata. Timp de 4 ani si 10 luni am primit spor conditii deosebite. Am solicitat firmei ... (vezi toată discuția)