avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Eliberare adeverinta - conditii deosebite
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Eliberare adeverinta - conditii deosebite

Am lucrat 6 ani (in perioada 1998-2004) la o firma care a fost lichidata. Timp de 4 ani si 10 luni am primit spor conditii deosebite. Am solicitat firmei lichidatoare adeverinta din care sa rezulte ca am lucrat in conditii deosebite si mi s-a raspuns ca nu mai are aceasta competenta , intrucat firma la care am lucrat a fost radiata.
Poate cineva sa-mi spuna cine are competenta sa-mi elibereze adeverinta in discutie, in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:53, 1 Septembrie 2011
Pentru perioada 1998 - 01 aprilie 2001 ar trebui sa aveti inscris sporul de conditii deosebite in carnetul de munca, deoarece era spor permanent. Verificati daca inscrierile din carnet pe acea perioada sunt sub forma de fractie, in care la numitor aveti salariul de incadrare (de baza), iar la numarator suma cuprinde salariul de baza+sporurile permanente (spor vechime, spor conditii deosebite, spor sef echipa, etc). Daca la numarator este inclus si sporul de conditii deosebite (acesta de obicei era un anumit procent din salariul de baza), atunci nu aveti nevoie de adeverinta.
Dupa 01 aprilie 2001, angajatorul a depus lunar declaratia de CAS la Casa de pensii de care apartinea. In acea declaratie se inscrie fiecare angajat cu numarul de zile lucrate si venitul pentru care s-a retinut CAS-ul (include toate sumele pentru care ati platit CAS, deci si sporul mentionat).
Pentru perioada lucrata dupa 01 aprilie 2001 nu mai este nevoie pentru pensie de nici o adeverinta cu salarii sau sporuri, asta in cazul in care angajatorul a depus declaratia de CAS si a virat si contributiile retinute angajatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta venituri brute OlDumitra OlDumitra Considernad ca am o pensie prea mica in raport cu leafa obtinuta pe anii de munca lucrati, am solicitat institutiei in care am lucrat peste 40 de ani, ... (vezi toată discuția)
Vechimea si sporul de noapte ContSters205948 ContSters205948 CARTILE de munca le tinem ptr la pensie dar dupa CODUL MUNCII vechimea si sporul de noapte trebuia trecute in cartea de munca.TREBUIA da sau nu. (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime lumifatu lumifatu buna ziua, as avea si eu nevoie de putin ajutor, daca se poate. intr-o adeverinta de vechime care trebuie depusa la casa de pensii pentru calcularea pensiei, ... (vezi toată discuția)