avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate luchirian

Activitate luchirian

Răspuns la discuția vatamare corporala
eu nu ii pot achita intreaga suma de bani asupra careia ne-am inteles in momentul de fata. el mi-a spus ca e dispus sa o primeasca in 2 transe. cum anume putem sa traducem aceasta problema in termeni legali? mai precis, ce ar trebui sa contina acea declaratie? si cand ii voi plati si a doua transa trebuie sa mergem iar la notar?
r.gabi a scris:

Opinia mea este ca o intelegere,in care fiecare lasati cate ceva din ambitiile dvs ar fi cea mai profitabila pentru dvs

v-as ruga sa-mi spuneti cum anume se fac aceste intelegeri. banuiesc ca banii o sa-i vrea inainte sa renunte la plangere. cum pot fi sigur ca n-o sa ma tepuiasca - sa-mi ia banii si sa continue cu procesul? imi spunea cineva de o chitanta de mana si de faptul ca avem nevoie de martori. nu as vrea sa merg la un notar, nu-mi permit sa mai platesc si impozite. ma poate lamuri cineva?
chestiunea e urgenta, am timp cel tarziu pana joi dimineata sa ma inteleg cu el.
[ link extern ]
cititi acest articol, va rog. un marinar si-a batut atat de tare superiorul, incat i-a scos un ochi. a primit un an cu suspendare pt vatamare corporala grava si lovire. victima a avut nevoie de 115 zile de spitalizare si a trebuit sa iasa anticipat la pensie. i-a cerut daune materiale de 100 000 lei si daune morale de 200 000 lei si a primit in schimb 1500 lei daune materiale si 14 000 lei daune morale.
in cazul meu, si tipul pe care l-am batut m-a lovit, si inca atunci cand altul ma tinea. nu se poate interpreta ca agresiune ce a facut el?
pai a facut plangere chiar in ziua in care s-a petrecut incidentul, nu s-a autosesizat politia
Buna ziua. Au trecut aprox 8 luni de cand am fost implicat intr-un incident. Mai precis, in p-ta Romana, m-am luat la bataie cu o persoana cu care eram, la acea data, coleg de munca. Dupa ce m-a injurat si m-a amenintat in n mii de feluri, i-am dat o palma. Greseala pe care am facut-o a fost ca nu am plecat; astfel ca scandalul a continuat:
Mai precis, mi-am lasat ochelarii la o colega aflata la cativa metri distanta si m-am indreptat spre individul cu pricina, care era insotit de alti doi tipi, cunoscuti comuni. Unul dintre acestia m-a tinut de maini, "sfatuindu-ma" sa ma comport ok, pt ca inca nu s-a intamplat nimic grav. Intre timp, "palmuitul" imi da un pumn in figura. Apoi am reactionat cum ar face-o - banuiesc- orice om infuriat, adica m-am smucit ca sa imi eliberez mainile si l-am luat la pumni pe tipul care ma lovise.
Acum o saptamana, primesc acasa 2 citatii prin care sunt chemat la politie in calitate de faptuitor, fiind acuzat de vatamare corporala. La politie am aflat ca individul are certificat medico-legal cu 45-50 de zile de repaos, pt dubla fractura de mandibula si piramida nazala sparta. Am si eu un certificat medico-legal cu 4-6 zile de repaos, pt ca m-am ales cu un ochi tumefiat si cu doi incisivi ciobiti.
Politistul si persoanele cu ceva cunostinte intr-ale dreptului penal m-au sfatuit sa ajung la o intelegere cu individul, insa el imi cere 7500 RON, o suma care mi se pare exgerata, avand in vedere ca si el m-a lovit, iar eu practic am raspuns provocarilor lui. Pe 24 februarie trebuie sa ma prezint la politie, deci ar trebui sa ma inteleg cu el pana atunci. Ce pot sa fac? As avea vreo sansa sa scap doar cu mustrare administrativa si fara sa-i platesc daune, in cazul unui proces? E mai bine sa cad la o intelegere sau sa ma judec si sa-l acuz si eu, in timpul procesului, de lovire?
P.S. Nu am antecedente penale.