avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate pclaudia

Activitate pclaudia

Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Solicitati ITM-ului sa va elibereze o adeverinta de vechime pentru perioada in cauza sau sa va certifice acea perioada.

Buna ziua, am primit decizia de pensionare cu observatii ca in perioada 01.06.1992- 01.08.1994 nu a fost valorificata intrucat aceasta perioada nu a fost vizata de Camera de munca , desi a fost operat aceste modificari atat de indexare a salarului cat si transferul efectuat in 01.08.1994. Ce pot face in aceasta situatie sa se ia in consideratie aceasta perioada . Multumesc .
Răspuns la discuția Cass dividende 2017
Multumesc asa gandeam si eu dar am vrut inca o parere .
Răspuns la discuția Cass dividende 2017
Este salariat la aceeasi societate .Mi-ar fi de ajutor art.din Lege.(art.176 alin ?)deoarece la exceptii este art 176 alin 7 dar este numai pentru anul 2016 .
Persoana care e atat salariat cat si asociat unic la aceeasi societate si are de luat dividende in anul 2017 plateste 5 % impozit si 5.5 % cass pentru dividende din anul 2017 ? Sau:
- plateste numai 5 % impozit fara a mai plati si cass deoarece este salariat conf.art 155 lit a) si realizeaza venituri .
-plateste pentru dividende atat 5 % impozit + 5.5 % sanatate chiar daca este salariatul acelei societati ?
Buna seara,
O societate este inactiva si cu cedata care a eliberat un nr de facturi fiscale .Aceste facturi emise de un contribuabil inactiv produc efecte juridice din punct de vedere fiscal ?
Multumesc pentru raspuns .
problema este ca nu am un raspuns in scris ,iar cand vin cei de la curtea de conturi nu stau la discutii
nu este vorba de impozitul pe profit ,este vorba de impozit pe arbitraj (sumele care le primesc arbitri la un meci)
Buna ziua ,sunt de la unul din liceele cu profil sportiv din tara si intreb pe cineve care ne poate ajuta ,atat pe mine cat si pe colegele din tara .Pana in anul acesta pe delegatiile de arbitraj se retinea numai impozitul (stopaj la sursa).,in momentul cand colegii nostrii veneau din competitii si decontau plateam impozitul ,depuneam decl. 100 ,iar in anul urmator decl.205.Acum cand se retine si cas,somaj pe aceste sume ce decl.trebuie sa depunem ? Mentinez ca am fost la DGFP din loc. de unde sunt si mi-a zis sa mergem in continuare asa deoarece sunt ocazionale.Daca trebuie sa-i introducem in salarii sa depunem d 112 cum procedez ?Nu am nimic de la dansii , contract ,conventii sa stiu adresa ,numai CNP.Cum procedam in situatia aceasta ?
Un SRLare 2 asociati ,unul dintre ei este administratorul societatii prin Hot AGA.SRL are ca domeniul de activ "invatamat cultural ..."Niciunul dintre asociati nu este angajat la societate.Poate celalalt asociat sa predea ore (meditatii)dar sa nu fie angajat si sa fie recompensati numai prin dividende la sfarsitul anului ?
Multumesc !