avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Activitate A_Maria

Activitate A_Maria

Răspuns la discuția legea 175/2010
pt d-ul Manole Dumitru

Sincer stim si noi ca a fost o greseala prin semnarea acelor acte, dar nu aveam nimic care sa ne apere, plus de asta ne-au sistat caldura si apa calda pe timp de iarna aproximativ saptamana si ceva . Cand afara erau de la -15 grade C pana la -20 grade C. Cand au venit prima data sa ne puna sa semnam am refuzat. Iar cand au luat masurile de sistare a caldurii, ce puteam face ? Vecinii faceau si ei presiuni ca nu vrem sa remediem situatia ca suntem rau platnici. Si astfel ne-au obligat, am semnat un contract prin care am dat actele copie xerox dupa apartament si buletin pt ca mai departe aceste conventii sa fie trecute prin banca.
Fapt prin care in fiecare luna pe langa intretinere platesc si o suma modica la aceste penalitati. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez cu actele unde anume sa merg sa solicit ajutor si sa imi cer drepturile. Si cum trebuie procedat pt a rezolva problema in instanta ?
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția legea 175/2010
pt d-na Elga

Cu plata la zi a intretinerii sunt din octombrie - noiembrie 2010, suma ce mai este de plata sunt penalitatile. Consider un abuz aceste penalitati deoarece, la asociatia noastra s-au gasit ceva nereguli iar doamnele de acolo au fost amendate in anul 2010. Si cred ca uneori aceste penalitati au fost umflate...spre exemplu la o factura pe intretinere la un apartament cu 3 camere cu repartitoare, a venit de plata 800RON (in anul 2010) pe luna ianuarie la care penalitatea se ridica 200 RON, cum se poate asa ceva ??
Asta cat am fost la asociatia de care v-am povestit, cand s-a trecut actele noastre la firma furnizoare de caldura CET Iasi factura de caldura pe luna ianuarie a fost de 300 RON pe luna Ianuarie (anul 2011). Cum oare o diferenta asa de mare pe acelasi apartament ?? Fara sa stau in frig ? Adica incalzind camerele in care dormeam.
Răspuns la discuția legea 175/2010
Ideea este in felul urmator, la scara noastra nu exista o administratie privata ci depindem de doamna care este la termoficare si este angajata ca administrator de blocuri pt firma furnizoare de caldura CET Iasi. Adica la ea faceam plata utilitatilor pana in 2009, cand toate registrele, cred cu datornici, au fost luate de cei de la CET si fac plata la alta termoficare, dar pt apa si restu la ea inca mai platesc. In momentul in care m-am dus cu acea cerere la ea imediat mi-a raspuns ca nu are aplicatie metodologica. Acelasi raspuns primind-ul si in momentul in care m-am dus la casieriile de la firma furnizoare de caldura CET Iasi. As dori sa stiu incotro sa ma indrept pt a primi mai multe informatii si ce se mai poate face. Mentionez ca intretinerea este la zi iar suma penalitatilor este de 2538 RON. Iar in 2009 am semnat o conventie, fiind obligata prin sistarea caldurii timp de o saptamana in perioada iernii cand afara erau -15 C, prin care ma obligau sa platesc penalitatile in rate.
Discuție legea 175/2010
Legea se refera la proprietarii si chiriasii care si-au achitat datoriile la asociatie si au dreptul la scutirea penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. De mentionat ca legea se aplica persoanelor cu un venit pe membru de familie sub 1000RON. Intrebarea mea se refera de ce atunci cand am depus o cerere de scutire a penalitor conform legii la asociatia de proprietari aceasta mi-a fost refuzata pe motivul ca legea este ambigua si nu are aplicativitate metodologica. Si unde anume este ambigua ? Si ce se poate face in privinta aceasta avand in vedere ca sunt pesionara si pensia mea este de 526 RON iar sotul meu are gradul II de handicap si este bugetar (inca mai lucreaza).

Iar sora mea este in aceeasi situatie doar ca venitul total in familie este de 526 lei.
Ce putem face pt a rezolva aceasta situatie a penalitatilor.