avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/2010

Legea se refera la proprietarii si chiriasii care si-au achitat datoriile la asociatie si au dreptul la scutirea penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. De mentionat ca legea se aplica persoanelor cu un venit pe membru de familie sub 1000RON. Intrebarea mea se refera de ce atunci cand am depus o cerere de scutire a penalitor conform legii la asociatia de proprietari aceasta mi-a fost refuzata pe motivul ca legea este ambigua si nu are aplicativitate metodologica. Si unde anume este ambigua ? Si ce se poate face in privinta aceasta avand in vedere ca sunt pesionara si pensia mea este de 526 RON iar sotul meu are gradul II de handicap si este bugetar (inca mai lucreaza).

Iar sora mea este in aceeasi situatie doar ca venitul total in familie este de 526 lei.
Ce putem face pt a rezolva aceasta situatie a penalitatilor.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:48, 12 Martie 2011
Solicitati presedintelui de asociatie prin solicitare oficiala expediata prin corespondenta - cu confirmare de primire,sa precizeze concret temeiul legal pe care isi intemeiaza refuzul de aplicare a dispozitiilor L nr 175/2010 in cazul dvs
Ideea este in felul urmator, la scara noastra nu exista o administratie privata ci depindem de doamna care este la termoficare si este angajata ca administrator de blocuri pt firma furnizoare de caldura CET Iasi. Adica la ea faceam plata utilitatilor pana in 2009, cand toate registrele, cred cu datornici, au fost luate de cei de la CET si fac plata la alta termoficare, dar pt apa si restu la ea inca mai platesc. In momentul in care m-am dus cu acea cerere la ea imediat mi-a raspuns ca nu are aplicatie metodologica. Acelasi raspuns primind-ul si in momentul in care m-am dus la casieriile de la firma furnizoare de caldura CET Iasi. As dori sa stiu incotro sa ma indrept pt a primi mai multe informatii si ce se mai poate face. Mentionez ca intretinerea este la zi iar suma penalitatilor este de 2538 RON. Iar in 2009 am semnat o conventie, fiind obligata prin sistarea caldurii timp de o saptamana in perioada iernii cand afara erau -15 C, prin care ma obligau sa platesc penalitatile in rate.
Cand ati achitat restantele pentru care doriti scutirea de penalizari?
Ati facut o mare greseala ca ati semnat un act aditional prin care va obligati sa platiti penalitatile;;; Pentru cei care solicita informatii unde sa se adreseze, dupa primirea negatiei de la Asoc. de Prop. puteti promova o actiune in constatare aparandu-va un drept subiectiv legitim si ocrotit prin lege""..(Situatia respectiva am avuto si eu, si, am avut castig de cauza in instanta..) Succes:(
@Manole Dumitru,
Saptamana trecuta, dupa ce am muncit cateva zile am finalizat un dosar pentru a-l depune in instanta solicitand plata de restante, penalizari si cheltuieli de judecata pentru un restantier. Cu o luna inainte i-am facut o notificare cu confirmare de primire iar cu 3 luni mai devreme i-am instituit privulegiu imobiliar pe apartament, dupa ce-i mai trimisesem o notificare cu alte 2 luni mai devreme.
Cand dosarul era gata pentru instanta, a aparut restantierul la asociatie cu suma de 300 lei (restantele plus penalizarile erau de 2500 lei) si cu o cerere in mana prin care solicita esalonarea datoriei de 2200 lei, angajandu-se ca va plati lunar cate 300 lei plus intretinerea curenta pana la stingerea debitelor (restante si penalizari).
Si-a luat in scris angajamentul clar, cu termene de plata, semnat, aprobat, parafat. Unde este greseala ca s-a angajat sa plateasca suma? Cred ca este un avantaj deoarece nu mai plateste cheltuieli de judecata si nici onorariul unui avocat la care ar fi apelat, cu siguranta, sa-l asiste in instanta.
Greseala poate sa o faca peste o luna, doua cand nu se va conforma angajamentului si-atunci ajungem in instanta folosind si acest angajament.

Alte discuții în legătură

Help! lista intretinere vs facturi afisate dborsanu dborsanu Buna seara, urmaresc de 3 luni facturile afisate de CET Iasi pt apa calda si caldura pe site-ul propriu. Sumele care apar ca restante si penalitati difera ... (vezi toată discuția)
Ajutor cu restanta la intretinere. constantin p constantin p In luna februarie a acestui an am semnat un angajament cum ca platesc o suma in mod constant in fiecare luna pana ce imi achit datoriile restante la ... (vezi toată discuția)
Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)