avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - Legea 175/2010?

buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se poate aplica acea lege de stergere a restantelor daca se platesc penalizarile?datoria e de 2000 si penalizari de 7000.daca da cui trebuie sa ma dresez si ce acte sunt necesare?va multumesc mult de tot,o seara buna
cassya_02

Cum este posibil ca suma sa fie de 2000ron si penalizarile de 7000ron?

Conform legii penalizarile nu pot depasi suma la care a fost aplicata.Adica penalizarile trebuia sa fie tot 2000 maxim.

Legea 230/2007
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata,
fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
Pe langa cele sesizate de @wvwv, ca sa beneficiati de acea lege, trebui sa aveti venitul sub 1000 lei pe membru de familie.
Penalizari mai mari decat restanta?
Sigur ca e posibil daca s-a tot platit de-a lungul timpului din restanta si nimic din penalizari.....!

@cassya_02
Trebuie sa dovediti ca socrii au o medie a veniturilor sub 1000 de lei si trebuie sa achitati in intregime restanta la cotele de baza pana la 20 iulie 2011.
Asociatia insa poate sa va refuze in mod subiectiv, pe diverse motive scutirea de penalizari.
De asemenea va trebui sa platiti, chiar in cazul in care asociatia va va scuti de penalizarile care ar intra in contul asociatiei, acele penalizari datorate furnizorilor deoarece acestia nu sunt obligati direct prin lege sa procedeze la aceste scutiri.
stati, stati, stati ca acum am "cetit" mai atent postarea doamnei.
Dansa intreaba daca nu cumva i se sterg RESTANTELE daca plateste PENALITATILE. Daca a inversat si sumele asa cum a facut cu termenii, atunci, corect ar fi sa fie restante de 7000 si penalitati de 2000.
@cassya_02, asteptam lamuriri.
:offtopic:
Am corectat titlul topicului. :)

Alte discuții în legătură

Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)
Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)