avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - Legea 175/2010?

buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se poate aplica acea lege de stergere a restantelor daca se platesc penalizarile?datoria e de 2000 si penalizari de 7000.daca da cui trebuie sa ma dresez si ce acte sunt necesare?va multumesc mult de tot,o seara buna
Platesc la intretinere cam la 3-4 luni. Pot refuza sa platesc penalitatile pt suma respectiva in baza acestei legi?
Aplicarea legii se face la solicitare catre asociatie. Ce nu vreti sa platiti si nu e acceptat de asociatie se va pune in restanta.
Este trist pt ca legea desi se spune ca e un mar otravit are un caracter generos venita pe fondul crizei si masurilor miraculoase anticriza. Este promulgata pe un termen scurt deci nu poate incuraja neplata cum zic unii.trebuie luata asa cum este ,macar la nivel de asociatii unde nu sunt interese de nivelul miliardelor ca si in cazul furnizorilor si nenumarati factori ierarhici implicati in decizii.

Apreciez amabilitatea userilor de pe forum, asa ca am sa mai indraznesc o intrebare cu voia dumneavoastra:
La inceierea unui contract individual cu CET o parte din datorii raman in asociatie si o parte merg mai departe cu contractul ,la cet.Intrebarea este dece nu preia CET toata suma datorata ,creditorul de drept al acelor facturi neplatite la apa calda +caldura?

Sa intelegem ca nu ii mai intereseaza acele debite ramase in asociatii sau intra cumva sub incidenta prescriptiei extinctive?



Pentru ca datoria unui restantier este proportional impartita intre toti furnizorii de utilitati (intre care unul dintre ei este si CET, dar nu numai CET) si celelalte cheltuieli facute in asociatie.
am si eu o intrebare : cum se poate ca in 2 luni de zile sa ajung cu taxele comune de la 1934.70 la 2763,01 ??
si acum explicatie 1934.70 am avut in octombrie 2010
la 2763.01 am ajuns in dcecembrie 2010
tabelul pe luna noiembrie nu l-am gasit inca la asociatie
precizez sunt debransat de la caldura deci cheltuielile sunt undeva pana in 100 ron si in luna noiembrie am fost si am achitat 100 ron taxe comune + penalitati.
stie cineva sa imi spuna ca procent se pune la penalizari de in 2 luni am "reusit" sa acumulez 828.31 ron
ma poate lamuri si pe mine cineva ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)
Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)