@carmee
Iata ce spune textul legii 175/2010:
Art. II. — (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/art...
Deci nu se spune despre care restanta este vorba, de dinainte sau de dupa, se spune ca trebuie sa-si plateasca
integral cotele de intretinere. Termenul de valabilitate al acestui articol este de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii, adica 20 iulie 2011.
In principiu, ca documente, ar fi necesare adeverintele de salariu de la serviciu, taloanele de pensii, taloanele de ajutoare sociale, taloanele de alocatii si eventual certificat fiscal de la ANAF (daca asociatia il solicita).
@scrichy
Sunteti administrator? Dupa cum ati postat pe forum cred ca da!
Atunci ma intreb de ce spuneti ca legea s-a nascut moarta? Ce va e neclar in aplicarea ei?
Lasand la o parte penalizarile datorate furnizorilor la care acestia nu vor sa renunte, raman penalizarile care intra in contul asociatiei. De acestea, acesti restantieri carora li se adreseaza legea, pot fi ei scutiti.
Conducerea asociatiei stie ce fel de proprietari locuiesc in bloc, li se cunoaste
cat-de-cat situatia materiala si sociala. Ce e atat de greu sa se respecte o lege, cerandu-le dovezi materiale acestor restantieri pentru a li se aplica legea?
Cat despre penalizarile la furnizori ar trebui sa stiti ca acestea
se repartizeaza restantierilor si nu altcuiva.
Din ce bani le
achitati? Din fondul de rulment!
Si aveti grija sa impulsionati conducerea asociatiei sa-i cheme in judecata pe restantieri pentru recuperarea sumelor restante. Dupa ce se recupereaza sumele, atunci se va completa si fondul de rulment in cash.